Foto: Kerstwandeling.

Kerstwandeling Palthehof trekt ruim honderd deelnemers

NIEUWLEUSEN - De kerstwandeling, die de historische vereniging uit Nieuwleusen traditiegetrouw organiseert op Tweede Kerstdag, trok ruim honderd deelnemers.

De wandelaars werden al gezellig verwelkomd bij museum: op het voorplein brandden de vuurkorven en groene kerstversiering droeg bij aan een gezellige sfeer. De deelnemers begonnen tussen 11.00 en 13.00 uur aan de wandeling, die was geïnspireerd op de Gedichtenroute Nieuwleusen. Deze leidde door het Zuiderpark en het Hulsterpark naar het rustpunt in Den Hulst, bij de boerderij van de familie Huls. Vandaar ging het via het particuliere, voor de wandeling opengestelde pad, tussen de weilanden door naar De Smeule en via het Molenpad en de begraafplaats naar het Palthebos, over de oude, sfeervolle begraafplaats naast het museum.

Het was prima wandelweer, met een mooie route, deels bekend, maar ook met verrassende stukjes waar zelfs Nieuwleusenaren voor het eerst kwamen. De wandelaars kwam ook van buiten het dorp, zoals uit Hardenberg, Enter en Ommen. Warme drankjes en vooral de snert zorgden voor het opwarmertje bij terugkomst in het museum. Daar kon men de kersttentoonstelling bekijken en de film met nostalgische winterbeelden. Schaatsers op sloten en het kanaal lieten zien hoe streng de winters in Nieuwleusen soms zijn geweest en hoeveel gezelligheid dat met zich meebracht.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency