Kansen slinken voor SV Dalfsen na verlies

NIEUWLEUSEN - SV Dalfsen reisde vandaag (zondag) af naar Emmen voor de wedstrijd tegen SVBO. Met nog drie wedstrijden te spelen, moest Dalfsen punten pakken, anders dreigde de nacompetitie, maar Dalfsen verloor met 2-0.

De wedstrijd tegen SVBO was de eerste mogelijkheid om dit doel te verwezenlijken maar Dalfsen slaagde niet in deze opzet. SVBO was op basis van inzet en fysieke kracht de betere ploeg. Dalfsen kwam niet verder dan twee pogingen op de lat en een afgekeurd doelpunt.

Wedstrijdverloop

De wedstrijd werd onder perfecte omstandigheden gespeeld en Dalfsen kreeg gelijk een aantal kansjes, maar voor de keeper van SVBO leverde dit geen problemen op. De eerste beste kans voor SVBO leverde wel een doelpunt op en Dalfsen moest hierdoor in de achtervolging. Twee minuten na het doelpunt van SVBO scoorde Dalfsen, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Vlak voor rust was Vince nog kansrijk voor Dalfsen, maar zijn schot spatte op de lat uiteen.

Na rust

Na rust direct weer een kans voor Dalfsen, maar de kopbal van Jeroen Kamphuis trof wederom de lat. Dalfsen voerde de druk op richting het doel van SVBO, maar slaagde hier niet echt in. Toen SVBO in de 77e minuut scoorde, was de wedstrijd dan ook zo’n beetje gespeeld. Een kopbal van Jelle kon hier ook geen verandering in brengen. Ondanks het verlies, blijft Dalfsen op een tiende plaats staan en zijn er nog kansen om een plekje te stijgen.

Volgende wedstrijd

Volgende week speelt Dalfsen tegen Germanicus uit Coevorden en moet het winnen om in de eerste klasse te overleven. De wedstrijd op Sportpark Gerner begint om 14.00 uur.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency