Foto: SV Dalfsen tegen Tubbergen.

SV Dalfsen pakt punt van koploper Tubbergen

DALFSEN - SV Dalfsen speelde thuis een 2-2 gelijkspel tegen TVC’28 uit Tubbergen, onder prima omstandigheden.

SV Dalfsen stuntte thuis bijna tegen koploper TVC’28 uit Tubbergen, onder prima omstandigheden. De Tukkers hadden na het gelijkspel op zaterdagavond van naaste concurrenten NEO-WVV een unieke mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden naar 7 punten, maar Dalfsen gooide roet in het eten: het werd 2-2.

Wedstrijdverloop

TVC begon scherp aan de wedstrijd en een lob van Niek Staarink in de eerste minuut van de wedstrijd ging maar net over. Tien minuten later weer een kans voor TVC, dit keer was het Wessel Hofstee die de bal voorlangs schoot. Even later was het wel raak aan de andere kant en scoorde Daan van der Vegt na matig uitverdedigen met een prachtige actie: 1-0. TVC raakte hierdoor wat van slag en probeerde met gehaast spel de gelijkmaker te forceren. De trainer van TVC stond dit spel niet aan en bracht al na een half uur spelen twee nieuwe krachten in het veld. De beste kansen voor rust waren overigens nog voor Dalfsen, maar een vrije trap ging net naast en de keeper van TVC voorkwam met een prima redding een grotere achterstand.

Na rust

De tweede helft was nog maar net begonnen of Vince van den Anker vond het net al. TVC claimde een buitenspeldoelpunt, maar de scheidsrechter ging hier niet in mee. TVC bracht nogmaals twee verse krachten in het veld en ging op jacht naar de gelijkmaker. Het duurde tot de 78e minuut voordat Okke Schepers scoorde voor TVC. Heel Dalfsen verdedigde met man en macht om de voorsprong te behouden, maar TVC trok vlak voor tijd de stand toch weer gelijk. Er volgden nog wat mogelijkheden voor beide teams, maar gescoord werd er niet meer.

Volgende wedstrijd

Volgende week speelt Dalfsen een uitwedstrijd tegen SVBO uit Barger-Oosterveld, aanvang wedstrijd om 14.00 uur.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency