Jubileumeditie Erbens Vechtdaltoer scoort bijna twaalfhonderd deelnemers

DALFSEN - De organiserende Toerclub Dalfsen kan terugkijken op een goed en veilig verloop van de jubileumeditie van Erbens Vechtdaltoer. De 25ste editie trok afgelopen zaterdag bovendien aanmerkelijk meer deelnemers dan in de afgelopen jaren, toen de teller steeds rond de duizend bleef schommelen.


Dit jaar kwamen in totaal 1176 fietsliefhebbers vanuit het hele land naar Dalfsen, voor de start van de toertocht die vijf keuze-afstanden kende. Daarvan waren, zoals gebruikelijk, de routes over 90 en 130 km het populairst. Ook Erben Wennemars zelf verscheen aan de start toen een groep die aan de 90 km deelnam vertrok na een officieel startsein van wethouder Jan Uitslag.
De jubileumeditie verliep verder probleemloos. In totaal waren circa negentig vrijwilligers in touw, waaronder EHBO’s, inschrijvers, cateraars en voorrijders. De laatste groep was ’s ochtends al heel vroeg op pad om de uitgestippelde routes voor een laatste maal te verkennen en te zorgen voor een probleemloze rit. Een enkeling kreeg te maken met materiaalpech, die veelal snel verholpen kon worden.


 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency