Foto: de prijswinnaars van de clubshow.van De Volièrevriend.

Jubilarissen bij clubshow Volièrevriend Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Vogelvereniging De Volièrevriend hield afgelopen week clubshow in de Maranathakerk in Nieuwleusen.

Er waren wat minder vogels aanwezig als anders, 123, maar de vereniging had een goede show met aardig wat aanloop. De bezoekers konden weer vele soorten vogels bekijken. Donderdagavond heeft de vereniging drie jubilarissen gehuldigd, Martie van der Wal, Jonny Veijer en Marinus Verwer zijn allen 25 jaar lid van De Volièrevriend.

Keuring

De vogels zijn gekeurd door keurmeesters, zij beoordelen de vogel op bijvoorbeeld kleur, houding, formaat en conditie. Voor elk van deze onderdelen krijgen de vogels punten. De best gewaardeerde vogel kan in zijn groep kampioen worden. Bij de meeste soorten vogels was dit jaar een kampioen en de eigenaar/kweker ontving hiervoor een beker. Verder waren er eerste en tweede prijzen te verdelen. Er waren kanaries, tropen, zebravinken, gouldamadines, parkieten, agaporniden en grote parkieten. Ook kan er een stel meedoen, dat zijn twee zoveel mogelijk op elkaar lijkende vogels. Deze worden als stel gekeurd.

Nieuwe leden

Twee nieuwe leden hebben zich aangemeld, één had ook al vogels ingestuurd. Wanneer er kwekers zijn die graag bij een vereniging willen om van deze prachtige hobby te genieten, dan kunnen ze zich aanmelden bij De Volièrevriend. Ook liefhebbers van De Vogelvriend uit Dalfsen, die helaas eind van dit jaar stopt, zijn van harte welkom.  

Foto onder: de jubilarissen van De Volièrevriend. Vlnr. Jonny Veijer, Marinus Verwer en Martie van der Wal.

 

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency