Foto: Janet Korpershoek met het boek van Zzzumi.

Janet Korpershoek uit Nieuwleusen presenteert eerste prentenboek

NIEUWLEUSEN - Kunstenaar Janet Korpershoek (57) uit Nieuwleusen heeft haar eerste prentenboek geschreven en zelf geïllustreerd. Op zaterdag 18 september om 12.00 uur – tijdens Kunst om Dalfsen – vindt de boekpresentatie van ‘Zzzumi gaat naar de aarde’ plaats in haar galerie, tevens Kunstpunt 43.

“Ik steek de vlag uit voor Zzzumi,” zegt Janet. Een familielid met kanker bracht haar op het idee om geld in te zamelen voor behandeling van deze ziekte. Zo ging ze aan de slag met een prentenboek. “Al tweeënhalf jaar ben ik bezig met het boek,” zegt ze. “Het gaat niet alleen om het maken van de tekeningen, maar bij zo’n boek komt nog veel meer kijken. Het mooie is dat zoveel mensen belangeloos hebben meegewerkt.” Janet wil graag dat Zzzumi een begrip wordt: het is niet alleen een kinderboek, maar er hoort ook een liedje bij, door zangeressen ingezongen in de studio van Jan Kisjes, er is een voorleesversie, ingesproken door Margot Uittenboogaard, er zijn kleurplaten van Zzzumi en bovendien heeft het figuurtje een eigen website. Een Zzzumi rugzakje, pyjama en filmpje staan nog op stapel. Bovendien is Janet al bezig met het tweede boek: Zzzumi en de ruimtepiraten.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Korte inhoud

Dit eerste boek gaat over het wezentje Zzzumi die helemaal alleen op een andere planeet zit. Hij is uit een groen eitje gekomen, maar op de planeet zijn nog veel meer eitjes. Alleen het eitje van Zzzumi is opengebroken en hij gaat naar de aarde om een oplossing te verzinnen voor de andere eitjes. Op de aarde komt hij allemaal dieren tegen, die Zzzumi allemaal een deeltje van de oplossing aandragen.

Tobias Sybesma Foundation

Met de verkoop van het boekje steunt Janet de Tobias Sybesma Foundation. Tobias was een Zwolse jongen, die is overleden aan hersenstamkanker. Zijn grote droom was een behandeling tegen hersenstamkanker, al hielp het hem niet meer. Tobias’ vader wil deze droom uit laten komen met de Tobias Sybesma Foundation.

Tijdens Kunst om Dalfsen is Galerie Korpershoek open (normaal alleen op afspraak) en naast de schilderijen van Janet, is er een Zzzumi-hoek ingericht. Smink Culinair maakt snoepjes en de kinderen kunnen naar hartenlust kleuren. De bar en het terras zijn open. Er zijn 800 exemplaren van het boek gedrukt en het is te koop voor 19,95 euro. Daarvan gaat 2 euro naar de Tobias Sybesma Foundation. Galerie Korpershoek, Oosterveen 27 in Nieuwleusen.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency