Jan Aalbers wint solo in Kuopio ondanks gebroken sleutelbeen

DALFSEN - Jan Aalbers, lid van ijsclub Stokvisdennen, heeft afgelopen zaterdag een voortreffelijke prestatie geleverd in Finland.

Op een winderig Kalavesimeer bij Kuopio kwam de Dalfsenaar solo over de streep na twintig ronden van 8 km. Hij won in 6 uur en 46 minuten.

In de eerste 56 kilometer reed hij steeds met een groepje Nederlanders en Finnen bij elkaar. Daar bleven in de kilometers daarna drie Nederlanders en de Fin Antero Kotijärvi van over, waarbij Aalbers steeds als eerste over de streep reed. Na 104 km slonk de kopgroep tot Aalbers, Yoeri Takken en de Fin. Vervolgens loste eerst Kotijärvi en daarna ook Takken en reed Jan vanaf 128 km solo op kop. In de voorlaatste ronde viel hij ongelukkig, brak zijn sleutelbeen en liep een enigszins gehavend gezicht op. Dat weerhield hem er echter niet van de wedstrijd af te maken en als enige de 160 km uit te rijden.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency