Foto: Carbidschieten aan de Paltheweg. Foto's Marcel van Saltbommel.

Jaarwisseling verloopt beheersbaar en gemoedelijk

VECHTDAL - De Veiligheidsregio IJsselland kijkt terug op een beheersbare jaarwisseling zonder grote incidenten. De brandweer in IJsselland is vanaf 31 december 0.00 uur tot 1 januari 8.00 uur 71 keer uitgerukt voor incidenten. Tijdens de vorige jaarwisseling was dit 64 keer.

Het regionale beeld is dat er na twee coronajaren veel mensen op de been waren. In het aantal meldingen dat de meldkamer ontving, is een kleine stijging zichtbaar ten opzichte van vorig jaar. Het ging voornamelijk om brandjes in containers, afval, garages, schuurtjes én uitrukken die gerelateerd zijn aan vuurwerk of vreugdevuren.

Stormschades

Verder moest de brandweer vanwege de harde wind ook een aantal keren uitrukken voor stormschades. In de hele regio was er sprake van een prima sfeer zowel overdag als ‘s nachts. De samenwerking met de andere hulpdiensten was goed. In genoemde periode zijn er geen meldingen ontvangen van agressie of geweld tegen brandweermedewerkers.

Carbidschieten

In Nieuwleusen was carbidschieten ook dit jaar weer populair. Aan de Paltheweg moest een vriendengroep tijdens het carbidschieten de partytenten afbreken nadat ze door de straffe wind werden vernield.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency