Foto: Iris Buursema, met De Viersprong op de achtergrond. Foto: Marcel van Saltbommel.

Iris Buursema zet De Viersprong voort in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Eigenaren Koop en Marjo Reurink-Schoemaker stoppen half juni met De Viersprong in Nieuwleusen, na ruim 37 jaar. Per juli 2019 wordt daadwerkelijk het stokje overgedragen aan Iris Buursema (23). Zij zal het bedrijf met onverminderde energie en hetzelfde oog voor kwaliteit voortzetten.

“De Viersprong is een begrip in Nieuwleusen,” zegt Iris, “en ik ben blij dat ik de kans krijg om het bedrijf voort te zetten.” Na haar studie Facility-management in Groningen, met de specialisatie Hospitality, heeft Iris eerst gereisd en gewerkt in de horeca en bij Vechtdal Bouw de marketing en verkoop op zich genomen. “Het is toch wel fijn in Nieuwleusen en ik wil mij hier wel settelen,” zegt ze. ‘‘Daarnaast wil ik graag iets ondernemen om de mensen uit de buurt te vermaken.’’

In principe zal er niet zoveel veranderen bij De Viersprong, al geeft Iris er natuurlijk wel haar eigen draai aan. “Ik vind het belangrijk dat alle leeftijden hier terecht kunnen. Het gevoel van ‘thuis’ moet blijven. Het restaurant wordt een grand-café, de mensen kunnen straks lekker komen lunchen en dineren. En natuurlijk staan er goede wijnen en speciaal-biertjes op de kaart.”

De Viersprong gaat zes dagen per week open, van dinsdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur. ‘’Een groot deel van het personeel blijft, daar zijn we ontzettend blij mee. Ook staan nieuwe personeelsleden te popelen om aan de slag te gaan. Echter, we hebben nog geen kok gevonden, maar ook dat gaat ongetwijfeld goed komen.’’ De Trommelzaal blijft in tact, voor feesten en partijen. Café Kareltje - een begrip in Nieuwleusen – gaat weer open, zodat de mensen een borreltje kunnen komen drinken.

In eerste instantie richt Iris zich op café Kareltje, het grand-café en de Trommelzaal. Maar als dat allemaal naar wens verloopt, dan heeft de jonge ondernemer nog wel meer plannen. “Ik denk aan het organiseren van evenementen en aan catering. Wat meer leven in de brouwerij,” lacht ze. De eerste reserveringen heeft Iris al binnen voor 2019.

Op de bovenverdieping van De Viersprong worden appartementen gerealiseerd. Hoe die er precies uit gaan zien, is op dit moment nog niet bekend, maar ze zullen passen binnen het beeld van de Kerkenhoek. Er is al een wachtlijst voor gegadigden.

Benieuwd hoe het nu verder gaat? Volg De Viersprong op Facebook of in de Dalfser Marskramer voor het laatste nieuws! Meer informatie: Iris Buursema, tel. 06-4251 5847 of e-mail: [email protected]

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency