Foto: Uitdelen van het eten. Helaas was er niet genoeg voor iedereen. Help daarom mee!

Inzamelingsactie voor slachtoffers in Oekraïne

NIEUWLEUSEN - Een team vanuit Nieuwleusen verzorgt in januari 2023 een humanitair transport naar Oekraïne. Een vrachtauto vol met eten en goederen rijdt dan naar een uitgiftepunt in Oekraïne, waarschijnlijk Irpin.

Irpin is één van de voorsteden van Kiev. Aan het begin van de oorlog is de stad zwaar getroffen door oorlogsgeweld. Veel huizen zijn verwoest of zo zwaar getroffen dat ze onbewoonbaar zijn geworden. Gezinnen zijn verscheurd. Er is veel verdriet, pijn en wanhoop. De goederen worden uitgedeeld op de plek waar het kan, veilig en waar het nodig is. Zo mogelijk wordt het verder naar het front gebracht.

Initiatiefnemer

Initiatiefnemer van de actie in Nieuwleusen is Harry Spans. ‘Vorige maand heb ik als chauffeur een humanitair transport verzorgd. De goederen kwamen uit het land, maar niet uit onze omgeving. Toen dacht ik 'wij moeten toch als dorp ook in staat zijn om dit met elkaar te regelen'. Mede daarom ben ik met deze actie gestart’, aldus Spans. Inmiddels heeft hij al ontzettend veel donaties ontvangen en zijn de reacties erg positief.

Inzamelpunt

Helpen kan door tijdens kantooruren spullen te brengen naar het inzamelpunt:  Spans Makelaardij, Westerveen 3 in Nieuwleusen. Het gaat om: slaapzakken, slaapmatjes, thermokleding, skikleding, powerbanks, kaarsen, zaklampen en generatoren. Het is ook mogelijk om geld te doneren voor transportkosten, voedsel en bouwmaterialen. Scan daarvoor de code in de flyer hieronder.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency