Inloop van ‘N377 moet Veilig’ in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Actiegroep N377 moet Veilig organiseerde vrijdag en zaterdag inloopmomenten waarop men de voorlopige plannen kon inzien. De actiegroep stond met tekeningen en koffie op de parkeerplaats van Bakkerij Timmer aan de Den Hulst in Nieuwleusen.

De provincie heeft een uitgewerkt plan opgesteld voor de tijdelijke maatregelen. Veiligheid, leefbaarheid en daarna pas doorstroming. Zo moet een 50 kilometerweg volgens landelijke richtlijnen en internationale standaarden worden ingericht. Voor de provincie blijft dat toch lastig, omdat ze doorstroming toch ook hoog in het vaandel heeft staan.

Wat heeft de actiegroep tot nu toe bereikt? Begin augustus gaat de snelheid in de bebouwde kom naar 50 km per uur. De linker rijbaan wordt versmald. Het fietspad wordt door middel van obstakels gescheiden van de rijbaan. Op de kruising Meeleweg / B.H. Spijkersweg en de kruising Burg. Backxlaan komen beveiligde oversteken voor fietsers en voetgangers.  Het geluidsniveau van de weg en de uitstoot van het verkeer zal merkbaar naar beneden gaan, is de verwachting.

De keerzijde van de maatregelen is wel dat de weg tot januari 2022 wordt ‘opgesierd’ met een forse bordenparade én een betonnen afscheiding tussen de rijbaan en het fietspad. De parkeerstrook en de inritten naar de woningen en de bedrijven blijven bereikbaar.

De werkgroep was erg benieuwd hoe omwonenden en gebruikers tegenover de tijdelijke maatregelen staan. De provincie wil namelijk een oplossing die breed wordt gedragen. De inloopbijeenkomsten hadden een grote opkomst, maar liefst 40 ingevulde formulieren kon de werkgroep na afloop meenemen. Over de snelheidsverlaging waren de geïnteresseerden het unaniem eens. Al had menigeen nog wel de nodige bedenkingen over de tijdelijke inrichting van de weg en of de oversteken voor fietsers en voetgangers wel voldoen veilig zullen worden. Meer informatie, e-mail naar: [email protected].  

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency