Foto: Ronnie Ekkelenkamp. Foto: Marcel van Saltbommel.

Huldiging van brandweermensen in Dalfsen

DALFSEN - De Brandweerpost Dalfsen stond afgelopen week stil bij een aantal bijzondere jubilea, ook al kon de jaarlijkse korpsavond niet doorgaan vanwege corona.

Brandweerman Marcel Stam werd bedankt voor zijn 12 ½ jarig jubileum bij de Dalfser brandweerpost. Teamleider Erik Pluim en ploegleider Erwin Jacobs overhandigden hem een oorkonde en versierselen.

Klaas Paarhuis kreeg een bezoekje vanwege zijn 20 jarig lidmaatschap van de brandweer. Klaas is naast actief brandweerman ook zeer nauw betrokken bij de jeugdbrandweer in de gemeente Dalfsen.

30 jaar brandweer

Als klap op de vuurpijl bezocht burgemeester Erica van Lente de 56-jarige Ronnie Ekkelenkamp. Hij maakt al 30 jaar deel uit van de Dalfser brandweer. Ronnie, met zijn bijnaam opa, kreeg eveneens een oorkonde en onderscheiding uitgereikt. Ronnie heeft diverse bijzondere inzetten mee gemaakt, zowel binnen de gemeente Dalfsen als met bijstand in het land. Zo werd hij ingezet bij de Vuurwerkramp in Enschede en bij de grootschalige wateroverlast in het Westland (De Lier).

In Dalfsen heeft hij maar liefst 25 jaar zorg gedragen voor de ademluchtwerkplaats en hij is coördinator voor vakbekwaamheid (oefenen en opleidingen). Ekkelenkamp is trots op die inzet waarbij hij een dorpsgenoot uit een brandende woning heeft gered en denkt ook terug aan de uitruk naar een mestkelder om koeien te redden. Via zijn kraag liep de mest in het waadpak. Direct na deze melding had hij een afspraak bij de aannemer voor de bouw van hun woning. Hij rook niet echt naar bloemetjes tijdens die afspraak...


 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency