Huisartsen bereiden zich voor op coronavaccinaties

NIEUWLEUSEN - Er is nog veel onduidelijkheid, maar achter de schermen bereiden de huisartsen in Nieuwleusen zich zo goed mogelijk voor. Zij hopen, net als hun collega’s in de rest van het land, zo snel mogelijk aan de slag te kunnen met het toedienen van het coronavaccin.

“We krijgen vragen van patiënten, maar hebben zelf ook nog veel onduidelijkheid,” vertelt dokter Berg van Huisartspraktijken Berg en van den Brink. “Zo weten we bijvoorbeeld op dit moment nog niet welk vaccin we geleverd krijgen; of het die van Moderna of van Astra is. Dat maakt in de uitvoering nogal verschil, want ze hebben een eigen protocol van toediening en werkwijze.” Pas als hier meer duidelijkheid over is, kan de praktijk aan de slag met de praktische invulling van het vaccineren. “We doen hard ons best om zo goed mogelijk voorbereid te zijn zodat we straks zo snel mogelijk daadwerkelijk aan de slag kunnen,” vertelt dokter Berg. “Zo is er nu een lijst gekomen met daarop de patiënten uit onze praktijk die als eerste aan de beurt zijn. Echter weten we nu al dat in de eerste levering niet genoeg van het middel zal zijn om al deze mensen dan al in te enten. Daarom werken we nu handmatig de hele lijst door om een verdere differentiëring hierin aan te brengen.”

Dokter Berg benadrukt dat hij snapt dat er vragen zijn en hoopt snel meer duidelijkheid te kunnen verschaffen. “Wel wil ik u op het hart drukken dat het geen zin heeft om te bellen met de praktijk om zo hoger op de lijst te komen. Eenieder komt aan de beurt op het juiste moment.” 

Ook is er bij de huisartsen geen enkele twijfel over de veiligheid van het vaccin. “Iedereen die daar over twijfelt kan ik garanderen dat als je moet kiezen tussen het virus of het vaccin, je met absolute zekerheid beter het vaccin kunt kiezen. Het is veilig en de uitzonderlijke gevallen van bijwerkingen zijn bij inentingen op zo’n grote schaal heel normaal.” 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency