HoogOverijssel: maak vóór 21 februari bezwaar tegen Lelystad Airport

DALFSEN - De actiegroep HoogOverijssel roept inwoners van deze regio op om massaal bezwaar te maken tegen de beoogde nieuwe luchthaven Lelystad Airport. De actiegroep heeft een speciale website (www.zienswijzelelystadairport.nl) in het leven geroepen waarmee iedereen dat snel en gemakkelijk kan doen.

Over enkele maanden wil minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastrcutuur en Waterstaat) een besluit nemen over Lelystad Airport. De opening van dit vliegveld kan betekenen dat Salland, de regio Zwolle en de Kop van Overijssel te maken krijgen met aanzienlijke geluidsoverlast van dalende en opstijgende vliegtuigen. HoogOverijssel wil dat voorkomen en luidt daarom een nieuwe fase van actievoeren in. Inwoners van deze regio’s worden opgeroepen om massaal een bezwaarschrift (een zogeheten zienswijze) in te dienen tegen het voornemen van de minister. Dit moet vóór 21 februari gebeuren.

Samenwerken voor HoogOverijssel

Samen met andere groepen in Gelderland, Friesland, Drenthe en Flevoland heeft HoogOverijssel een speciale website in het leven geroepen die het voor iedereen eenvoudig maakt om binnen enkele minuten persoonlijk bezwaar aan te tekenen tegen Lelystad Airport. De samenwerkende actiegroepen (SATL) hebben een standaardtekst opgesteld, die iedereen zelf desgewenst kan bewerken of aanvullen. De website stuurt die tekst vervolgens met één druk op de knop digitaal naar het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Dalfsenaar Leon Adegeest, mede-oprichter van HoogOverijssel, zegt: “Voor veel dorpen en plaatsen in onze regio betekent Lelystad Airport het einde van de stilte. Bij ons kun je nu ’s avonds laat een speld horen vallen. Straks komt daar een paar keer per uur een Boeing doorheen razen. Dat hoort niet en het past niet bij het groene en landelijke karakter van onze streek. Wat we eenmaal kwijt zijn, komt nooit meer terug.”

Maar volgens HoogOverijssel is het is nog niet te laat. Daarom worden de krachten nu gebundeld in een massale protestactie. 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency