Hollandse Nieuwe voor vaccinatiemedewerkers Dalfsen

DALFSEN - Het Nederlands Visbureau schonk vanmiddag het eerste vaatje Hollandse Nieuwe aan Margreet Algera, strategisch manager GGD IJsselland, in De Trefkoele+ in Dalfsen.

Dit als blijk van waardering dat mensen een vaccinatie tegen het coronavirus kunnen krijgen. Hiermee is het nieuwe haringseizoen van start gegaan. Vanaf woensdag 16 juni, is de Hollandse Nieuwe in het hele land verkrijgbaar.

Haringdeskundige Arie Kuijt gaf als eerste een oordeel over de haring - de vangst van 2021 is opnieuw een gezonde, romige en vette haring – waarna het vaatje met de inhoud werd geschonken aan GGD IJsselland. “Wij vinden het fantastisch om de eerste Hollandse Nieuwe te mogen ontvangen en te proeven,” zegt Algera. “Hoewel vis vangen en vaccineren twee heel verschillende werkzaamheden zijn, hebben we wel iets gemeen: op beide zit een enorme tijdsdruk! Bij de GGD werken we allemaal keihard om iedereen zo snel mogelijk te voorzien van een vaccinatie. Hier in Dalfsen prikken we deze week 4.325 mensen en in totaal in de regio IJsselland zijn dat er bijna 40.000. Dan is zo’n lekkere, vette haring een heerlijk tussendoortje!”

Geen veiling

Het uitdelen van de Hollandse Nieuwe aan vaccinatiemedewerkers vervangt de traditionele veiling van het eerste Vaatje Hollandse Nieuwe. Een traditionele veiling kon voor de tweede maal op rij vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Vorig jaar werd het eerste vaatje Hollandse Nieuwe symbolisch uitgereikt aan Ernst Kuipers en Diederik Gommers als gebaar van dank voor de hardwerkende IC-medewerkers. Niet alleen Algera ontving de Hollandse Nieuwe, maar ook de vaccinatiemedewerkers op verschillende locaties in het land werden getrakteerd.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency