Foto: de werkzaamheden zijn in volle gang. Foto's: Marcel van Saltbommel.

Herinrichting voorplein gemeentehuis van start

DALFSEN - Er zijn al heel veel woorden over gesproken, maar de werkzaamheden aan het voorplein van het gemeentehuis zijn gisteren (maandag) dan toch eindelijk van start gegaan.

Het plan gaat 350.000 euro kosten en is volgens planning over een maand of drie klaar. De werkzaamheden zijn opgesplitst in twee fases, daardoor is het gemeentehuis gedurende de werkzaamheden steeds bereikbaar en toegankelijk voor bezoekers. Het gemeentehuis kan ook gewoon als stembureau worden gebruikt bij de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 17 maart (en de twee dagen daarvoor). Om de veiligheid van iedereen te waarborgen, worden de werkvakken duidelijk afgezet en zijn looproutes aangegeven. Het definitief ontwerp is te bekijken op www.ntp.nl/projecten/VoorpleinDalfsen.

Snelheid verlaagd

De parkeerplaatsen op het voorplein komen tijdens de werkzaamheden te vervallen. Op de grote parkeerplaats voor het gemeentehuis zijn parkeerplaatsen voor mensen die moeilijk ter been zijn. In verband met de werkzaamheden is de maximale snelheid op de Raadhuisstraat verlaagd naar 30 km/h.
p donderdag 11 maart is er van 18.30 tot 19.30 uur een digitale bijeenkomst voor geïnteresseerde inwoners. De ontwerper van het voorplein van Bureau Mien Ruys vertelt over de totstandkoming van het schetsontwerp van het plein. De gemeente en uitvoerder NTP leggen wat uit over de uitwerking van het ontwerp en de technische keuzes die gemaakt zijn. Vervolgens geeft NTP een korte uitleg over de uitvoering. Deelnemers kunnen vervolgens vragen stellen. Kijk voor deelname aan deze bijeenkomst op www.ntp.nl/projecten/VoorpleinDalfsen. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Eerste deel

Deze week wordt het eerste deel van de bestaande verhardingen op het plein opgebroken. Dit neemt behoorlijk wat tijd in beslag, omdat de tegels die nog heel zijn - in het kader van duurzaamheid - hergebruikt worden in Oosterdalfsen. Aan de ondergrond moet ook het een en ander worden gewijzigd “meer dan je zou denken”, aldus wethouder André Schuurman. Dalfsen Werkt wordt ingeschakeld bij de werkzaamheden. Vervolgens wordt de nieuwe inrichting van de eerste fase gerealiseerd. Hier kunnen bezoekers gebruik van maken als de tweede fase wordt opgebroken.
In mei moet er dan een veel groener plein liggen met een geringe helling, zodat het gemeentehuis voor iedereen toegankelijk is. Want de (meestal haperende) lift komt niet weer terug.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency