Foto: Presentatie van de nieuwe kleding.

Handbalcompetitie weer van start in Dalfsen

DALFSEN - Voor de meeste teams van Morrenhof-Jansen Handbal Dalfsen is in het eerste weekend van oktober de handbalcompetitie weer begonnen.

De afgelopen maanden kon er wel weer (al dan niet beperkt) getraind worden of af en toe een oefenwedstrijd gespeeld worden. Wel gingen verschillende activiteiten om het handballen heen (zoals het handbalkamp of de pepernotenactie van eind vorig jaar) wel, vaak in aangepaste vorm, door. Dat hielp voor het behouden van het handbal- en clubgevoel, maar het ontbreken van ‘echte’ handbalwedstrijden werd toch wel heel erg als gemis ervaren.

Seizoenstart

Zaterdagavond waren de leden en sponsors uitgenodigd voor de officiële start van het seizoen. De tribune van De Trefkoele+ was goed gevuld en de sfeer voelde alsof er geen periode van anderhalf jaar zonder handbal was geweest. Het programma bevatte twee handbalwedstrijden met daar tussenin een officieel openingswoord van voorzitter Hans Muscus. De sponsors konden bijpraten met het bestuur en de plannen voor het nieuwe seizoen samen doornemen. Daarbij schoven de meiden van Dames 1 en de begeleidingsstaf aan voor een meet-and-greet.

B1 in actie

Allereerst kwamen de getalenteerde meiden van het in de jeugddivisie uitkomende B1 in actie tegen D.S.V.D. B1 uit Deurningen. Deze wedstrijd eindigde in een klinkende overwinning voor Dalfsen: 26-18.

Van de voorzitter

Daarna was het woord aan de voorzitter van het bestuur. Hans gaf aan hoe blij de vereniging is met de trouwe steun van de leden, de supporters en zeker ook de sponsores, waarvan er niet één de club de rug heeft toegekeerd in de moeilijke periode. Er is zelfs een nieuwe hoofdsponsor gevonden voor de komende drie seizoenen. Bouwbedrijf Bongers wordt hoofdsponsor naast Morrenhof-Jansen Installatiebedrijven. De leden kregen nog een verrassing: de oploopmeisjes van de E-jeugd presenteerden aan de selectie van Dames 1 de nieuwe hoodies die alle spelende verenigingsleden ook zullen ontvangen. Binnenkort zijn alle speelsters weer duidelijk herkenbaar in het dorp en in de sporthallen in de regio als handbalsters van Dalfsen door de kenmerkende rode kleur en de logo's van de vereniging en hoofdsponsors.

Dames 1

Daarna volgde nog de eerste wedstrijd van Dames 1 in de Hoofdklasse tegen Travelbags HV Zwolle. Het jonge team van Dalfsen liet zich zeker niet wegspelen door de gemiddeld meer geroutineerde speelsters uit Zwolle. Het ging ongeveer 50 minuten gelijk op, waarbij dan weer het ene en dan weer het andere team de leiding nam. Het verschil werd in die periode nooit groter dan twee doelpunten. Met nog 10 minuten te spelen, slaagde Zwolle er in om een gaatje van drie punten verschil te maken en dat kwam Dalfsen niet meer te boven. Zwolle kon daarna nog vrij eenvoudig uitlopen tot een eindstand van 26-33.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency