Foto: kinderen van de Cazemierschool roepen hun leeftijdgenoten op om mee te doen aan de Grote Dalfser Afvalrace.

Grote Dalfser Afvalrace: competitie tussen basisscholen

DALFSEN - De Duurzame Dorpen komen met een nieuw initiatief: de Grote Dalfser Afvalrace. Dit is een competitie tussen leerlingen van de zeventien basisscholen in de gemeente Dalfsen. In januari begint de competitie en de finale is in mei.

Deze week ontvangen alle scholen een uitnodiging om deel te nemen aan de Dalfser Afvalrace. Het doel van de race is om allerlei activiteiten op te zetten om de circulariteit in de gemeente Dalfsen te vergroten. Dit kan door het verminderen van afval, het stimuleren van hergebruik, het verbeteren van de afvalscheiding en daardoor betere mogelijkheden tot recycling. ‘Samen maken we Dalfsen nog schoner!’

Winst behalen

Dalfsen doet het best goed wat betreft afvalscheiding, maar toch is er nog veel winst te behalen. Iemand die bijvoorbeeld een luier in de plasticcontainer gooit, zorgt ervoor dat de hele lading bij het restafval komt en dus niet wordt gerecycled.
Afgelopen maandag heeft burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen met vier kinderen en vier afvalcontainers alvast een promotiefilmpje opgenomen voor de afvalrace. Het motto is ‘Wees niet bang, maar doe er wat aan!’ De burgemeester en de kinderen hopen van harte dat alle zeventien scholen de uitdaging aangaan en meedoen aan de competitie. In mei wordt de grote finale gehouden: dan kunnen alle scholen laten zien wat ze allemaal hebben gedaan om Dalfsen schoner te maken. Wat kunnen de scholen zoal doen: minder afval veroorzaken door andere dingen te kopen, ‘afval’ opnieuw gebruiken, zoals bijvoorbeeld vluchtelingennaaiatelier SamSam doet met kleding en oude stoffen en leer, afval beter scheiden, en nog veel meer. Op de scholen zitten genoeg creatieve kinderen met goede ideeën om uit te voeren. De school die wint, ontvangt een mooie prijs.
Meer informatie en opgave voor de afvalrace via het e-mailadres: [email protected]

Bekijk het filmpje van Henk Gerritsen: https://youtu.be/dwOLnMcfdPk

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency