Grote brand aan de Westerhuizingerweg in Balkbrug

NIEUWLEUSEN - Zaterdagavond 17 april is er brand uitgebroken op een erf aan de Westerhuizingerweg. Vermoedelijk is een buitenbrandje overgeslagen op een tweetal vrachtwagentrailers en een containerbak. De vuurzee zorgde voor metershoge vlammen en deze bedreigden zowel een schuur als een boerderij.

Rond 18.45 uur werd de brand ontdekt door de bewoner en mensen uit de omgeving. Bij de meldkamer kwamen meerdere telefoontjes binnen van een felle brand. Op voorhand heeft de brandweer al groots opgeschaald en later kwamen er nog meer eenheden ter plaatse. De brandweer van Balkbrug heeft samen met de korpsen uit Dedemsvaart, Hardenberg, Nieuwleusen, Zuidwolde en De Wijk de brand bestreden. Het vuur bereikte metershoge vlammen die een gevaar vormden voor de naastgelegen schuur en woning. De brandweer heeft weten te voorkomen dat de brand kon overslaan naar deze gebouwen. Om over voldoende bluswater te beschikken heeft de brandweer van Nieuwleusen totaal 1 kilometer brandslangen uitgereden vanaf een brede sloot tot aan het brandadres. Ook omstanders hebben de brandweer geholpen om slangen uit te rollen naar een brandkraan. De trailers/opleggers zijn verloren gegaan door het vuur, verdere persoonlijke ongevallen hebben zich niet voorgedaan.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency