Foto: Damito-voorzitter Wim Dankelman en burgemeester Erica van Lente als eersten op de rode loper. Foto: Marcel van Saltbommel.

Grote belangstelling voor Damito-beurs Dalfsen

VECHTDAL - Donderdag was het wat minder druk, maar vrijdag en zaterdag was er een grote toeloop naar de Damito-beurs in De Trefkoele+ in Dalfsen. Maar liefst 4.536 bezoekers kwamen naar de beurs, iets minder dan de vorige editie in 2016.

Damito goed verzorgd

Zo’n 130 deelnemers presenteerden zich op de beurs. Een goed verzorgde beurs, ruim opgezet en prima uitstraling, zo reageerden bezoekers op de beurs. Velen kwamen bekenden tegen om een praatje mee te maken. De beurs voldeed over het algemeen aan de verwachtingen van de standhouders. De sfeer was goed en de beurs bleek een prima manier om contacten te leggen of te onderhouden. Er waren ongeveer dertig nieuwe standhouders en - vergeleken bij de vorige editie drie jaar geleden - vooral veel ZP’ers.

Vrijwilligersorganisaties

Er stonden ook veel vrijwilligersorganisaties op de beurs, zoals de Voedselbank, de Historische Kring, de Oranjevereniging en politieke partijen. Ook theater De Stoomfabriek gaf informatie en probeerde ‘vrienden’ te werven. Bert-René Brinkman, vrijwilliger die het filmprogramma coördineert, is blij met het theater. “We proberen breed te programmeren, niet alleen arthouse, maar films voor iedereen. Ook wel actuele films, we zijn nu bijvoorbeeld bezig om Bohemian Rhapsody hier te krijgen.”

Foto: 'Cigarbox' Henri Grootenhuis speelt bij de stand van De Stoomfabriek

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Jonge motorrijder

Justin Fokkert (12) stond er ook met zijn motor. Hij is een van de jongste rijders, maar wel getalenteerd en wil graag vooruit met zijn racecarrière “Zo kunnen we iets terug doen voor de sponsors,” zegt zijn moeder Alita. “We hebben ook wel de wens dat mensen Justin willen helpen. Dit jaar gaat Justin in Spanje rijden en ook in Assen. Daar is hij in actie te zien op 7 april.” Dit wordt voor hem een leerjaar, aldus Alita, er is een groot deelnemersveld (60 deelnemers). Zaterdag was zijn motor al niet meer te zien: die moest al vervoerd worden naar Spanje.
De gemeente Dalfsen informeerde de inwoners tijdens de beurs over duurzaamheid. Medewerkers gaven tips om hun tuinen te vergroenen en hun regenwater af te koppelen van het riool.

Opbrengst voor Imminkhoeve

Zo’n 60 vrijwilligers hebben de beurs opgezet, de opbrengst van het driejaarlijkse evenement is opnieuw bestemd voor de Imminkhoeve.  De Imminkhoeve verzorgt aangepaste vakanties op maat in Ommen en Lemele, voor iedereen die extra zorg en aandacht nodig heeft. Natuurlijk stond de Imminkhoeve zelf ook op de Damito-beurs. Over aantal weken wordt het batig saldo bekend gemaakt.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency