Foto: Archieffoto van Zwembad De Meule, foto: Marcel van Saltbommel.

Groots Splash evenement in Zwembad De Meule

NIEUWLEUSEN - Op zaterdag 25 september organiseren Kulturhus de Spil, Saam Welzijn, Zwembad De Meule en Helios gezamenlijk een groots evenement in het zwembad met op het programma wateractiviteiten, creatieve workshops en een spectaculaire ‘Fiets ‘m dr in’. Aanmelden of gratis tickets bestellen kan via de website of de app van de Spil.

“Als kulturhus kijken we altijd naar mogelijkheden om nog meer voor de samenleving te organiseren,” vertelt manager Stefan Keijzer. “In dit geval buiten onze eigen muren, wat het alleen maar nóg leuker maakt.” Op zijn initiatief werd er via de gemeente Dalfsen contact gelegd met zwembad De Meule. Samen met Helios en Saam Welzijn was het organisatiekwartet compleet en zijn de voorbereidingen gestart. “Het is dat we te maken hebben met de limiet van 750 bezoekers vanwege de coronamaatregelen, anders had het een nog grootser evenement kunnen worden,” vertelt Stefan. “Wellicht is het een stap naar meer, de samenwerking bevalt tot nu toe uitstekend in ieder geval.”

In het grote bad van De Meule wordt op 25 september een stellage gebouwd voor het onderdeel ‘Fiets ‘m dr in’. “Dat is zoals we het kennen van het tv-programma van vroeger ‘Ter land, ter zee en in de lucht’; een helling dus waar je met de fiets van af gaat om zo snel mogelijk de bel aan de andere kant te luiden. Deelnemers strijden niet alleen om de snelste tijd, maar ook om de mooist versierde en best gebouwde fiets die over het parcours gaat.” Aan de lange kant van het bad worden tribunes gebouwd voor het publiek. De organisatie nodigt buurten, bedrijven, vriendengroepen en sportclubs die niet bang zijn en mee willen doen uit om zich aan te melden. Dit kan door een e-mail te sturen aan Hendrik Jan van den Berg van Saam Welzijn: [email protected].    

Tussen de rondes ‘Fiets ‘m dr in’ door, worden in het kleine bad allerlei activiteiten georganiseerd door Helios die te maken hebben met bewegen in het water. Ook wordt er een 6 meter hoge opblaasbare glijbaan bij het bad geplaatst. Op de zonneweide aan de voorkant komt een grote open tent te staan waar MEC Muziek zorgt voor de muzikale programmering, kunstenares Chantal de Wolde allerlei workshops in het thema ‘water’ geeft en de horeca van de Spil voor eten en drinken zorgt. 

De organisatie is gebonden aan de geldende coronamaatregelen. Dat betekent dat er maximaal 750 bezoekers kunnen worden toegelaten die een (gratis) ticket besteld moeten hebben via www.despilnieuwleusen.nl of de app van Kulturhus de Spil. Deelnemers aan ‘Fiets ‘m dr in’ hoeven geen toegangsticket te bestellen. Bezoekers van 13 jaar en ouder moeten een vaccinatiebewijs, negatieve coronatest of een herstelbewijs kunnen tonen bij de entree. Voor bezoekers van 6 tot 12 jaar wordt geadviseerd thuis een zelftest af te nemen. Meer informatie via www.testenvoortoegang.org.  

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency