Foto: Willemien Duijndam met haar prijs. Foto: Groen Gebogen Dalfsen.

Groen Gebogen Dalfsen deelt prijzen uit

DALFSEN - Duurzaamheidsvereniging Groen Gebogen deelt presentjes uit van prijsvraag op Kerstfestijn in Dalfsen.

Duurzaamheidsvereniging Groen Gebogen stond voor het eerst met een kraam op het Kerstfestijn in Dalfsen. Bezoekers konden meedoen aan een prijsvraag over afval: raden hoeveel plastic snippers er in een gesloten cilinder zaten.

Aan de antwoorden was te zien dat het niet makkelijk was, want niemand raadde het exacte aantal van 1.095 snippers. Willemien Duijndam zat er het dichtst bij en was blij verrast met de presentjes uit de Wereldwinkel. Groen Gebogen kende ze al van de warmtebeeldenactie en van Dalfsen Stroomt. Elisabeth Colijn was nummer twee en daarop volgden vier deelnemers met hetzelfde antwoord. Na loting ontving Diana het derde presentje.

Groen Gebogen had een leskist mee over water, een filmpje over de opening van de voelwand achter de Kloosterhof en uitleg over Operatie Steenbreek. Verder heeft Groen Gebogen ook een project rond ‘Alle shampooflessen verzamelen’. Inwoners kunnen alle plastic flessen met een driehoekje en een twee erin en de letters HDPE aan de onderkant, inleveren in daarvoor bestemde kliko’s. Deze staan bij Jumbo, Albert Heijn, Trefkoele +, bij Noggus & Noggus en bij particulieren. Als deze kliko’s vol zijn, worden de shampooflessen naar het bedrijf RPP Kunststof Oplossingen in Nieuwleusen gebracht. Alles gaat daar in de shredder en komt er in snippers weer uit. Van deze grondstof worden afvalbakken en dergelijke gemaakt en is de cirkel weer rond.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency