Foto: vlnr. Jan Bredewold en Gerlof Veldhuis van Green Shoes, coördinator Joyce Nap en bestuursleden Johan Wildvank en Herma Nap van hospice ’t Huis De Pastorie in Dalfsen.

Green Shoes schenkt cheque aan hospice Dalfsen

DALFSEN - De jaarlijkse Midwinterhoorntocht van wandelvereniging Green Shoes kon vanwege corona niet doorgaan in december. Maar de vereniging had nog wat centen over in de kas van de vorige tocht en daarom boden Jan Bredewold en Gerlof Veldhuis van Green Shoes vanmorgen (woensdag) een cheque aan van 2.500 euro aan hospice ’t Huis De Pastorie in Dalfsen.

“We moeten altijd wel een buffer houden voor de Midwinterhoorntocht,” zegt Jan Bredewold, “we maken al snel 10.000 á 15.000 euro aan kosten. Als er voldoende mensen meedoen, is dat geen probleem. Maar je kunt ook een regenachtige dag hebben, waarop er minder deelnemers zijn en dat moet je dan financieel toch op kunnen vangen.” Al herinnert hij zich wel dat op een zeer regenachtige dag er toch nog 700 mensen meeliepen.

Onderhoud hospice

Vertegenwoordigers van het hospice namen de cheque dankbaar in ontvangst. Onderhoud van het hospice is altijd nodig: het meubilair is bijvoorbeeld aan vervanging toe, net als de dakgoten. Verder wil het hospice graag de huiskamer vergroten, zodat families wat meer privacy hebben, als er meerdere gasten worden verzorgd. “Er is een mooi ontwerp gemaakt voor een uitbouw,” zegt Johan Wiltvank, voorzitter van het bestuur van het hospice, “maar corona én de kosten houden de uitvoering voorlopig tegen. We sparen er voor.”

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hospice 't Huis De Pastorie

Hospice 't Huis De Pastorie is een bijna-thuis-huis, voor wie in de laatste fase van het leven is gekomen. Een fase waar de zorg soms meer vraagt dan thuis geboden kan worden en waar wel behoefte is aan een huiselijke sfeer, zowel voor de gast zelf als de naasten. Om met elkaar deze laatste fase van het leven te kunnen beleven en afronden op eigen gekozen wijze en waar gasten met warmte en betrokkenheid worden verzorgd.

 

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency