Foto: Marcel van Saltbommel

Gradje (Gerard) Padberg pauzeert in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Gradje, zoals hij zichzelf noemt, is met zijn bakfiets onderweg van Boskoop naar Mussel in Groningen. Vergezeld met zijn beide honden, Scooby en Sierra moet hij vannacht nog 84 kilometer afleggen om bij de zorgboerderij in Mussel aan te komen.

Gerard komt van origine uit Schiedam na een moeizame jeugd en bijna twintig instellingen kwam Gerard twintig jaar geleden in Hoogeveen terecht. Daar werd hij als zwerver gezien maar deze stempel wil Gradje liever niet op z'n naam gedrukt hebben. Toen de zorginstelling in Hoogeveen ging sluiten heeft Gradje destijds de wethouder (Erik Giethoorn) bespuugt waarvoor een taakstraf werd gegeven. Ondertussen is deze ruzie al lang weer goed gemaakt tijdens een nieuwjaarsreceptie van de provincie Drenthe die hij jaarlijks bezoekt. Een fotomoment met CdK Jetta Klijnsma is hier een getuige van. 

Gradje heeft diverse zware momenten in zijn leven meegemaakt en wilde er uitstappen toen hij met een aantal mensen in contact kwam die hem dichterbij bij het geloof brachten. Vanaf dat moment, 21 jaar geleden, is zijn leven drastisch gewijzigd en bezoekt hij vele openluchtkerkdiensten. Op de terugweg van een openluchtdienst in Boskoop waar Gradje zijn verhaal mocht houden fietst hij terug naar Mussel. Omdat de temperatuur morgen boven de 30 graden oploopt wil hij vannacht gaan rijden. De beide honden kunnen dan morgen lekker in de schaduw liggen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency