Goede Doelenmarkt op De Zaaier in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Leerlingen van groep 7 van C.B.S. De Zaaier in Nieuwleusen organiseerden woensdag een Goede Doelenmarkt. De opbrengst was bestemd voor het Wereld Natuur Fonds en het René Kids Centre in Namibië.

 

In december had de bovenbouw (groep 6, 7 en 8) de doelen gekozen en gepresenteerd aan ouders en medeleerlingen. Alle kinderen mogen iedere maandag geld meenemen naar school voor deze doelen.

René Kids Centre

Het René Kids Centre is een initiatief van oud-schaatser René Ruitenberg. Hij wil kansarme kinderen in Namibië de mogelijkheid bieden een redelijk bestaan op te bouwen. Het René Kids Centre probeert kinderen in Rehoboth’s armste wijk hoop geven en helpen ontsnappen aan een uitzichtloos bestaan. Scholing, sport en werkgelegenheidsprojecten zijn de manieren om hoop echt in praktijk te brengen. De kinderen kunnen in het René Kids Centre naar school en ze organiseren de Kidsclub en sportevenementen. Het centrum heeft tevens een agrarische project opgestart. Het geeft kinderen en jongeren iets om voor op te staan, iets om voor te leven, iets om aan te bouwen.

Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuurfonds probeert de meest bedreigde diersoorten die op de Rode Lijst’ van IUCN staan te beschermen, zoals de tijger, olifant, neushoorn, reuzenpanda, mensapen en rivierdolfijnen. Niet alleen dieren worden bedreigd, ook hun leefgebied staat onder druk, door bijvoorbeeld houtkap, dammen of smeltend ijs. Het WNF beschermt de natuur in samenwerking met partners, overheden, onderzoeksinstellingen, bedrijven en lokale gemeenschappen. De WNF-Rangers voeren vanaf maart t/m juni actie voor de prachtige tijger. Op dit moment leven er nog maar 3.900 tijgers in het wild. Hun leefgebied wordt steeds kleiner. Ook onze school kan met een financiële bijdrage de tijger helpen.

De markt bestond uit de verkoop van eigen gemaakte producten als cupcakes, knieperties, sandwiches, koffie, thee en ranja. Daarnaast werden er eigen gemaakte armbandjes, oorbellen en haarknipjes verkocht. De leerlingen organiseerden diverse spelletjes zoals: spek happen, blik gooien, quiz, bingo, een parcours met hindernissen en een heuse grabbelton. Als hoogtepunt van de markt konden kinderen een ponyrit maken over het plein. De gezellige markt werd druk bezocht en de uiteindelijke opbrengst was bijna 200 euro.

Foto: de leerlingen hadden lekkers gebakken voor de markt.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency