Gevonden of verloren

Verloren of gevonden voorwerpen
Sleutels, bril, tas of een sieraad kwijt? Wie een voorwerp vindt, is verplicht hiervan zo spoedig mogelijk aangifte te doen bij de gemeente. Verloren of gevonden voorwerpen in de gemeente Dalfsen kunnen online gemeld worden op de website www.dalfsen.nl/verlorenofgevonden, 24 uur per dag, zeven dagen in de week.

Na aangifte
Na de aangifte bewaart de vinder het voorwerp bij voorkeur thuis voor de rechtmatige eigenaar. Als de eigenaar zich meldt, brengt de gemeente beide partijen met elkaar in contact. Als de vinder geen computer in huis heeft of het voorwerp niet thuis wil bewaren, dan kan het voorwerp afgegeven worden bij het gemeentehuis. De gemeente plaatst het gevonden voorwerp vervolgens op de landelijke website www.verlorenofgevonden.nl.
Persoonlijke gegevens komen niet op internet.

Verloren?
Verloren voorwerpen kunnen ook gemeld worden op www.verlorenofgevonden.nl. Wie geen computer heeft, kan het melden bij de receptie van de gemeente tijdens de reguliere openingstijden. Wie het verloren voorwerp heeft teruggevonden, moet dit weer melden via www.verlorenofgevonden.nl zodat de registratie kan worden verwijderd.

Gevonden voorwerp ophalen
Wie eigenaar is van één van de geregistreerde voorwerpen, kan dat melden via www.verlorenofgevonden.nl. Of rechtstreeks contact opnemen met de gemeente. Als vastgesteld is dat iemand de rechtmatige eigenaar is, zorgt een medewerker van de gemeente ervoor dat die persoon het voorwerp terugkrijgt.

Gevonden rijbewijzen en reisdocumenten
Gevonden rijbewijzen en reisdocumenten (identiteitskaart, paspoort of verblijfsdocument) mag de vinder niet zelf in bewaring nemen. Deze moeten altijd ingeleverd worden bij  het gemeentehuis of het gemeentelijk servicepunt. Wie zijn rijbewijs of reisdocumenten kwijt is, moet persoonlijk aangifte doen bij de politie.

Bewaartermijn
De gemeente bewaart gevonden voorwerpen drie maanden. Voorwerpen met een geschatte waarde hoger dan 450 euro blijven een jaar in de kluis van de gemeente. Elke vinder kan na een bepaalde periode eigenaar worden van het gevonden voorwerp. Hiervoor moet er melding zijn gedaan via www.verlorenofgevonden.nl.

De gemeente Dalfsen gaat over de registratie van gevonden en verloren voorwerpen. Voorheen werd deze taak door de politie uitgevoerd.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer
© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency