Geslaagde zangmiddag in 't Witte Peerd

NIEUWLEUSEN - De zaal zat werkelijk afgeladen vol tijdens de zangmiddag die Nieuwleusenaar Hendrik Jan Kouwen had georganiseerd in zalencentrum ’t Witte Peerd.

Het was genieten, ook voor de uitvoerenden: Kleinkoor Vinkenbuurt onder leiding van Dinie Bijker en de Stuwzangers onder leiding van Flip Jonkman. Naast de spontane reacties vanuit het publiek was het opvallend dat beide koren een deel van hun repertoire in het Frans zongen. Voor de Stuwzangers uit Vilsteren logisch, want zij bereiden zich voor op een tocht naar Frankrijk. Samen met de Bottergroep Salland doen ze op 9 en 10 november mee aan het haringfestival in Etaples Sur Mer in Normandië.

Maar ook met Nederlandstalig werk kregen beide gezelschappen de stemming er goed in. De bezoekers bleken niet alleen uit Nieuwleusen en directe omgeving te komen, maar ook uit de regio’s rond Drachten en Arnhem. Er waren veel complimenten voor deze aangename middag (Foto: Marcel van Saltbommel).

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency