Foto: Prinsenstraat op tweede Blauwe Bogen Dag

Gemeente Dalfsen subsidieert vijf evenementen

DALFSEN - De organisatoren van vijf evenementen krijgen dit jaar een subsidie van de gemeente Dalfsen. Twee evenementen ontvangen het maximale subsidiebedrag van 5.000 euro. Dat zijn de Blauwe Bogen Dagen en iGNETE Music BV voor muzikale wandelingen en tuinconcerten bij Landgoed De Horte.

Voor twee activiteiten van De Spil, het Vintage Groove Festival en het Midzomerfestival, ontvangt het kulturhus een subsidiebedrag van 3.650 euro in plaats van de aangevraagde 10.000 euro. Beide festivals scoorden het laagst bij de beoordeling van de aanvragen. Daarbij kijkt de gemeente naar vijf criteria: sociale en/of duurzame vernieuwing, synergie met bestaande activiteiten, bijdrage aan het promoten van en het imago van Dalfsen, bereikbaarheid voor een breed publiek en bijdrage aan het thema vrijetijdseconomie.

Muziek in tuinen

De organisatie ‘Muziek in tuinen gemeente Dalfsen’ kan rekenen op een subsidie van 750 euro voor muzikale optredens in tuinen van inwoners. De subsidiepot (totaal 14.400 euro) voor dit jaar is nu leeg. Dat betekent dat er voor de rest van het jaar geen evenementensubsidie meer bij de gemeente kan worden aangevraagd.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency