Gelijkspel bij duel S.V. Nieuwleusen en Vroomshoopse Boys

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen ging zaterdag op bezoek bij Vroomshoopse Boys. Op Sportcomplex De Bosrand eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel, waarmee de thuisclub het meest tevreden kan zijn.

Eerste helft

S.V. Nieuwleusen schoot sterk uit de startblokken. Al na een paar minuten legde Leon de Raad sterk over links, breed aan op Thomas Koobs, die net over schoot. Vrijwel direct daarna zette Saake Malestein, Randy Vink alleen voor de keeper, maar deze stond goed opgesteld. S.V. Nieuwleusen bleef daarna iets sterker, maar dit resulteerde alleen in wat kleine kansjes. Zoals in de 11e minuut, toen S.V. Nieuwleusen op voorsprong kwam. Randy trok vanaf links goed naar binnen en verraste de keeper in de korte hoek: 0-1.
Vroomshoop stelde er weinig tegenover, af en toe een snelle uitbraak maar S.V. Nieuwleusen bleef achterin attent. Pas na een halfuur kwam de thuisploeg gevaarlijk in het strafschopgebied van de oranjehemden, maar het schot ging hoog voorlangs. Net op het moment dat S.V. Nieuwleusen het wat moeilijker begon te krijgen, zette Nemo Hekkert op rechts goed door en schoot via een verdediger binnen. Vlak daarna werd uit een corner bijna de 0-3 binnengekopt, maar deze belandde op de paal. Vroomshoop kwam erg goed weg en scoorde in de 42e minuut uit een vrije trap zelfs de aansluitingstreffer. De bal belandde achter de verdediging en werd binnengeschoten door Jos Hutten.

Tweede helft

In de tweede helft ging Vroomshoopse Boys de strijd aan en het voetbal werd er aan beide kanten niet beter op. S.V. Nieuwleusen kreeg het moeilijk, helemaal toen Leon de Raad en Tom Vasse uitvielen met blessures. Hun vervangers Roy in ’t Veld en Sander Bollemaat lieten zien waardige vervangers te zijn.
Vroomshoop werd sterker en sterker en S.V. Nieuwleusen moest alle zeilen bijzetten. Tim Hoogenkamp moest een aantal keren tot het uiterste gaan om de gelijkmaker te voorkomen. S.V. Nieuwleusen kwam er af en toe nog wel uit, maar had het lastig tegen de jagende thuisploeg. De enige grote kans voor S.V. Nieuwleusen werd afgefloten voor buitenspel. Thoma Koobs faalde oog in oog met keeper Sickman niet, maar het feest ging niet door.
De thuisclub maakte nog steeds aanspraak op de gelijkmaker en waren de hele wedstrijd al gevaarlijk uit standaard situaties. In de 86e minuut kopte Juliën Derks een corner strak binnen: 2-2, wat tevens de eindstand was. Net als in Nieuwleusen hielden de ploegen elkaar, met deze stand, in evenwicht.

Zaterdag 11 februari om 14.30 uur speelt S.V. Nieuwleusen thuis tegen Sparta Enschede.