Flash heren 1 boekt sterke zege op Lycurgus

NIEUWLEUSEN – Flash heren 1 speelde zaterdag in Groningen tegen Lycurgus. De vorige ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 3-1 overwinning voor Flash. Deze keer behaalde Flash een overtuigende 0-4 zege.

Set 1

Set 1 was er een voor in de boeken. Alles maar dan ook echt alles lukte aan de kant van Flash. Lycurgus wist geen raad met de service. De toon werd vrijwel meteen bij het eerste punt gezet door de gelegenheidsdiagonaal Jeffrey Bisschop die de eerste aanval van Lycurgus meteen teruggaf op de neus. Ook Jaël Bovenhuis wist alles neer te leggen. Dit deed hij zowel bij de antenne als bij de thuisclub op de grond door de schitterende doortik ballen. Ook waren de mannen opgelucht toen ze zagen dat Mathijs Prins zijn vorm weer heerlijk gevonden had en de midden aan de andere kant volledig het bos instuurde. De eerste set ging met een monsterscore naar Flash met 9-25.

Set 2

De mannen waren op dreef en probeerden dit in set twee meteen door te trekken. Met de nadruk op proberen want dat viel toch iets anders uit dan gedacht. De scherpe rand was ervan af bij Flash waardoor Lycurgus makkelijk mee kon met het tempo en niveau van Flash. Hierdoor bleef het vrijwel de gehele set gelijk op lopen. Zelfs tot aan de 20, wat meestal toch het sterke punt is van de mannen. Met pijn en moeite ging gelukkig ook set twee naar Flash. Dit keer met een iets minder overtuigende score van 24-26.

Set 3

Flash moest hier even van bijkomen en kon zich opmaken voor set drie om te spelen voor twee punten. Dit was meteen duidelijk en dus kreeg Stan ter Wee de opdracht om de service druk weer een tandje op te schroeven. Na een korte interactie met het publiek wist hij het de libero weer aardig lastig te maken die hierdoor keurige de bal weg ketste. Maar ook de kapitein van het schip Stefan Groen kwam steeds beter in de wedstrijd en begon de tegenstander weer ouderwets op de zenuwen te zitten. En uiteraard nadat het even duurde om op te stijgen was ook vlieginstructeur Jesse Spans weer op lekkere hoogte. De mannen wisten zo ook set drie te winnen met 18-25. De overwinning was dus wederom een feit.

Set 4

Het leek de mannen leuk om nu wel met 4-0 te winnen. En daarom begonnen ze weer scherp aan set vier. Het plan was duidelijk, service druk, blok dicht, gaatje slaan en de meegereisde a-jeugd een kans geven. Uiteraard pakte Stan Vriens deze met beide handen aan en mocht zo een aantal punten spelen in Groningen. Ondanks de korte periode dat hij in het veld stond gaf hij wel een magistrale bal op Mathijs om de mannen zo dichter bij de 25 te brengen. Het gaatje was er dus en dat gaven de mannen niet meer weg. Ook set vier ging mee naar Nieuwleusen met 20-25.

Volgende wedstrijd

Voor Flash was dit alweer de derde 4-0 overwinning van het seizoen. Hiermee vestigen de mannen zich in de bovenste helft van de ranglijst. De volgende wedstrijd is zaterdag 2 maart om 19.00 uur in De Spil.