Foto: Flash dames 1.

Flash dames 1 verliest derby tegen Olhaco

NIEUWLEUSEN - In de tweede divisie A zijn er voor Flash dames 1 maar weinig derby's. Clubs in de nabije regio zijn er bijna niet. Zwolle voelt niet echt als een derby. Dat geldt wel voor Ommen en Hoogeveen.

In het carnavalsweekend nam Flash dames 1 het zaterdag in Hoogeveen op tegen Betech/Olhaco. De thuisclub won de wedstrijd met 3-2.

Set 1 en 2

De eerste twee sets werden tot groot enthousiasme van het thuispubliek toch enigszins verrassend gemakkelijk gewonnen door Olhaco. Flash begon heel timide, afwachtend, voorzichtig. Geen durf en lef in het spelletje en dan verdien je ook niet beloond te worden. Met 25-18 en 25-20 kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong (2-0).

Set 3

Ook in set 3 leek Olhaco de regie te houden. Bij 13-10 leek het gaatje geslagen maar kwam Flash na een time-out ineens strijdvaardiger binnen de lijnen. De service werd drukvoller en de weegschaal begon naar Flash om te slaan. Met 20-25 kwamen de Flash dames op 2-1 en leek het toch een wedstrijd te kunnen worden.

Set 4

Set 4 ging eerst gelijk op maar halverwege hield Flash de druk er op en ook deze set met 22-25 te winnen. Het publiek kon zich opmaken voor een tiebreak. Die begon voor Flash niet goed. De eerste zes rally’s eindigden ongelukkig. Twee keer een bal via de netrand en een netroller die bijna 6 meter over de netrand rolde en bij Flash op de lijn viel. Daar kwam Flash niet meer over heen en tot groot enthousiasme van het thuispubliek won Betech/Olhaco de wedstrijd met 3-2.

Ruggengraat

‘Achteraf blij met twee punten, daar zag het lang niet naar uit. Mijn ploeg heeft ruggengraat laten zien door niet op te geven en daardoor te laten zien dat wij niet onverdiend zo hoog geklasseerd staan’, aldus Gerjan Heerkes, die onlangs de samenwerking met Flash Nieuwleusen voor een jaar heeft verlengd.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency