Martin Alteveer matchwinnaar bij d’Ommerdieck

NIEUWLEUSEN - d’Ommerdieck speelde zaterdag in Zwolle de returnkorfbalwedstrijd tegen Sparta. Sparta won in Nieuwleusen met 9-14 van d’Ommerdieck. Sparta staat op de tweede plaats en d’Ommerdieck op plek vijf.

Vooral in de eerste helft waren beide teams niet op schot. De verdediging hield moedig stand en het duurde acht minuten voordat Gerja Eykenaar het eerste doelpunt voor d’Ommerdieck raak schoot.

Daarna bleef het spel heen en weer gaan en beide teams kregen veel kansen, maar geen doelpunt. Dit duurde tien minuten. Toen maakte Robert Batterink de 0-2. Maar Sparta kon nu ook de korf vinden en het was al snel weer gelijk 2-2. Daarna liep d’Ommerdieck uit tot 2-5. Na 3-6 schoot Sparta in de laatste minuut voor rust raak 4-6.

Tweede helft

In de tweede helft kon d’Ommerdieck de voorsprong van twee punten een kwartier lang volhouden 6-8. Sparta schoot raak 7-8. Maar gelijk was daar het antwoord van d’Ommerdieck 7-9. Ook na 8-9 wist d’Ommerdieck weer gelijk in dezelfde minuut te scoren 8-10. De stand was 9-12 en er stonden nog zes minuten op de klok. Het werd heel spannend want Sparta scoorde drie minuten voor tijd 10-12 en in de laatste minuut tweemaal achter elkaar.

De stand was gelijk 12-12. Marin Alteveer schoot in de laatste seconde raak en de winst was voor d’Ommerdieck 12-13. Martin Alteveer was de matchwinnaar.