Foto: Archief Marcel van Saltbommel.

Europese week Nieuwleusen met activiteiten voor jong en oud

NIEUWLEUSEN - De voorbereidingen voor de Europese week in Nieuwleusen zijn in volle gang. Ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen heeft in de week van maandag 17 tot en met zaterdag 22 juni weer allerlei activiteiten in petto.

Naast oldtimers, braderie, kinderplein, fietsdriedaagse en darten, staat ook een volledig nieuwe activiteit op het programma: de Go4Funrun op woensdag 19 juni.

Oldtimerrit

Maandagavond wordt de Europese week afgetrapt met de oldtimerrit. “Oude tractors, motoren, brommers, auto’s: ze zijn allemaal welkom,” zegt Roelien Werink van Actief Nieuwleusen. “We hebben een ijscokar geregeld en museum Palthehof zorgt voor een mooie tentoonstelling met Unionproducten. De vrijwilligers kunnen er uitleg bij geven, dus dat is heel leuk.”

Barbecue senioren

Dinsdagmiddag zijn de ouderen aan de beurt: in De Hulstkampen is muziek en barbecue. “Deze keer wordt het op de afdeling georganiseerd,” zegt Roelien, “zodat ook de mensen die minder mobiel zijn, een mooie beleving hebben.”

Braderie en kinderplein

Woensdag is de uitgebreide braderie en is er een leuk kinderplein voor kinderen tot 12 jaar bij AH De Groot. “Daar zijn al veel aanmeldingen van ondernemers voor,” zegt Werink, “er zijn springkussens, er is een motor waar kinderen op mogen zitten en de kinderdagopvangorganisaties zorgen voor leuke spelletjes, voetbal en nog veel meer.”

Go4Funrun

Woensdagavond is dan de Go4Funrun. Twintig ondernemers van ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen hebben mooie obstakels bedacht en laten de deelnemers Nieuwleusen-Noord op een verrassende wijze beleven. Dat wordt hilarisch, zeker ook voor de kijkers. Men kan individueel meedoen, maar ook als groep. Meedoen kan vanaf 12 jaar, dus iedereen kan vrienden, familie, buren en teamgenoten uitdagen om deel te nemen aan de run. Deelname kost 16 euro per persoon en dit is inclusief fijn hardloopshirt. Inschrijving of meer informatie naar www.go4funrun.nl Helios verzorgt de warming-up vanaf 18.00 uur.

Fietsdriedaagse

Donderdag, vrijdag en zaterdag is de fietsdriedaagse. Men kan kiezen uit 10, 25 of 40 km. De start is tussen 14.00 en 19.00 uur bij De Brouwerij en de deelnemers krijgen onderweg wat lekkers mee. ’s Avond kan men darten bij De Brouwerij.

Hulstlanden-Classic-tour

Zaterdag kunnen bezitters van klassieke auto’s, motoren of klassieke vrachtauto’s van minimaal 25 jaar oud meedoen aan de derde Hulstlanden-Classic-tour. De toerrit van zo’n 100 km. vertrekt ’s morgens op tijd, maar op zaterdagmiddag rond een uur of vier is de parade. Dan kan iedereen de klassiekers nog bewonderen.

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency