Foto: De raadzaal van Dalfsen.

Erica van Lente nieuwe burgemeester van Dalfsen

DALFSEN - De naam van de nieuwe burgemeester van Dalfsen is Erica van Lente (39). Tenminste, dit is de aanbeveling van de raad van Dalfsen aan de Minister van Binnenlandse Zaken.

Dat maakte Luco Nijkamp vanavond bekend, voorzitter van de vertrouwenscommissie, na een besloten extra vergadering van de raad, waarin de voorkeurskandidaat werd gekozen. Van Lente is nu waarnemend burgemeester van Bedum, sinds 2017. Zij wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van Dalfsen.

“Onze inwoners hebben actief meegedacht wie onze nieuwe burgemeester zou moeten worden en waar die aan moest voldoen. De raad heeft toen een profielschets vastgesteld met drie belangrijke rollen. De raad zocht een verbinder in de gemeenschap, een aanjager in de regio en een dienend leider in het gemeentehuis”, zei Nijkamp.

“Ik kan u melden dat de raad daarin geslaagd is. Met Erica van Lente krijgen we een actieve, enthousiaste en zeer kundige burgemeester die goed bij Dalfsen past. We zijn blij dat ze gesolliciteerd heeft en we bevelen haar van harte aan bij Zijne Majesteit om benoemd te worden”.

Erica van Lente is 39 jaar, woont samen met haar partner in Groningen en is lid van de PvdA. Zij heeft ervaring als raadslid en fractievoorzitter en is op dit moment waarnemend burgemeester van Bedum. Deze gemeente gaat per 1 januari 2019 samen met de gemeenten De Marne, Eemsmond en Winsum op in de nieuwe gemeente Het Hogeland. Erica van Lente heeft aangegeven dat ze haar functie in Bedum op een goede manier wil afronden, de inwoners van Bedum mogen daar vanuit gaan.

De raad heeft hier alle begrip voor. Het betekent dat de nieuwe burgemeester pas in 2019 zal worden geïnstalleerd. Na het vertrek van huidig burgemeester Noten per 1 december 2018 nemen de locoburgemeester Ruud van Leeuwen en plaatsvervangend raadsvoorzitter Luco Nijkamp de taken waar, totdat Erica van Lente medio januari zal starten als de burgemeester van de gemeente Dalfsen.

Er hadden zich 46 sollicitanten aangemeld voor de vacature van burgemeester in Dalfsen. De groep bestond uit 16 vrouwen en 30 mannen en hun leeftijden lagen tussen de 33 en 67 jaar.

De vacature is ontstaan omdat aan de huidige burgemeester Han Noten eervol ontslag is verleend per 1 december. Noten neemt afscheid op vrijdag 23 november in kulturhus De Spil in Nieuwleusen. Zijn laatste raadsvergadering is op maandag 8 november: dan zit Noten nog voor bij de begrotingsbehandeling.

 

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency