Foto: S.V. Nieuwleusen

Eerste periodetitel voor S.V. Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen speelde zaterdag thuis tegen het nog ongeslagen SC Lutten, zonder steun van het trouwe publiek en won met 4-1.

Als koploper ZZVV punten zou laten liggen, hadden beide ploegen bij winst kans op de eerste periodetitel. Met vier fantastische goals wonnen de oranjehemden met 4-1 en omdat ZZVV in Klazienaveen punten gelijk speelde, ging S.V. Nieuwleusen met de periodetitel aan de haal.

Zelfde opstelling

S.V. Nieuwleusen begon de wedstrijd met bijna dezelfde opstelling als de bekerwedstijd tegen Rohda Raaalte toen het zo sterk voor de dag kwam. Alleen Kris Tinholt verving de zieke Roy Bollemaat. Kris Tinholt en JO19 speler Jille Brinksma stonden voor het eerst in de basis.
Lutten trok zich terug op eigen helft, liet S.V. Nieuwleusen het spel maken en loerde op de counter, die er ook kwam. Nadat Randy Vink en Jille Brinksma al kansen hadden gehad, leidde balverlies tot een razendsnelle aanval van de Luttenaren die goed afgewerkt werd door Boudewijn van der Graaf: 0-1. S.V. Nieuwleusen ging direct op zoek naar de gelijkmaker, maar de verdedigers van Lutten waren taai en het bleef oppassen voor de gevaarlijke tegenaanval. De verdiende gelijkmaker kwam er in de 37e minuut. Na een overtreding op Thomas Koobs, net buiten het strafschopgebied, werd de toegekende vrij trap op een fantastische manier in de winkelhaak geschoten: keeper Lars Mulder was kansloos. De 1-1 was ook de ruststand.

Tweede helft

Al na een paar minuten in de tweede helft kreeg Lutten een goede kans. Tim Hoogenkamp tikte een kopbal uit een vrije trap met een uiterste inspanning naast het doel. Daarna was het de beurt aan de thuisclub. Randy Vink kopte eerst de bal nog op het dak van het doek, maar maakte daarna drie fantastische doelpunten, een loepzuivere hattrick dus. In de 65e minuut slalomde Thomas Koobs door de verdediging, legde de bal breed op Randy, die met een mooi trap de bal in de verre hoek schoot. Een kwartier later speelde Randy zich prima vrij en schoot de bal van buiten de zestien hard in de benedenhoek. Vlak voor tijd maakte hij zijn hattrick compleet door de bal snoeihard in de kruising te schieten.

Volgende wedstrijd

Op zaterdag 27 november speelt S.V. Nieuwleusen thuis tegen Hollandscheveld. De wedstrijd begint om 14.00 uur en is weer via livestream te volgen.

Scoreverloop

10e minuut: Boudewijn van de Graaf

36e minuut: Reinier Meijerink

65e minuut: Randy Vink

82e minuut: Randy Vink

87e minuut: Randy Vink

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp

Verdediging: Leon de Raad, Saake Malestein, Kris Tinholt, Niels Koets

Middenveld: Mark de Weerd (63e min. Stijn Hoekstra), Gerrit Zekveld (68e min. Ruben Brinkman), Reinier Meijerink, Thomas Koobs.

Voorhoede: Randy Vink en Jille Brinksma (63e min. Bas Evenboer)

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency