Foto: De winnende tuin, aangelegd door hoveniersbedrijf Ed Bijker.

Ed Bijker wint verkiezing ‘Tuin van het Jaar 2019’

VECHTDAL - VINKENBUURT - Hoveniersbedrijf Ed Bijker uit Vinkenbuurt is de maker van de mooiste tuin van Nederland. Een tuin die door het hoveniersbedrijf is aangelegd in Zwolle, sleepte namelijk de meeste stemmen in de wacht tijdens de landelijke ‘Tuin van het jaar 2019’ competitie,

Deze competitie wordt georganiseerd door branchevereniging VHG. Dit maakt het hoveniersbedrijf uit de Vinkenbuurt samen met tuinontwerper Jacqueline Volker tot winnaar van de publieksprijs. 
 
Winnende tuin
De winnende tuin is een kleine stadstuin in Zwolle. Een kleine maar sfeervolle tuin, omsloten door buurttuinen en met een achterom. De tuin is groen, gevarieerd en up-to-date en alle gewenste elementen van tuineigenaren Robert Walgien en Gerjan Stam hebben een plek gekregen in het goed doordachte ontwerp. De balans tussen beplanting en vaste materialen speelde hierin een belangrijk rol.
 
Prijs der prijzen
Ed Bijker is ontzettend blij met deze prijs: “het is de prijs der prijzen in hoveniersland”, zegt hij. “Het is dan ook een hele eer om deze onderscheiding te winnen. Een kroon op ons werk. Ik wil iedereen die op onze tuin heeft gestemd dan ook ontzettend bedanken.” Ed Bijker geeft aan dat deze tuin precies past bij het type hovenier dat zijn bedrijf is: een groene hovenier. “Dit betekent dat de verhouding tussen bestrating en groen goed moet zijn. En die klopt in deze tuin.”
 
Prijsuitreiking
Volgende week vindt de prijsuitreiking van de Tuin van het Jaar verkiezing plaats tijdens de beurs TuinIdee, van 21 t/m 24 februari in de Brabanthallen in 's‑Hertogenbosch. Naast de door Ed Bijker gewonnen publieksprijs, wordt dan ook de door de vakjury verkozen winnaar bekendgemaakt.

Meer informatie op de website:

http://www.edbijkertuinen.nl/

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency