Foto: Diamanten bruidspaar Jan en Diekie Wennemars-Timmrman.

Echtpaar Wennemars-Timmerman 60 jaar getrouwd

OUDLEUSEN - Vandaag is het 60 jaar geleden dat Jan Wennemars (88) en Hendrika (Diekie) Timmerman (85) in het huwelijk traden.

Beiden zijn geboren en getogen op een boerderij in Oudleusen, Jan aan de Muldersstraat en Diekie aan de Stuwe. Ze kenden elkaar eigenlijk altijd al wel, maar tijdens activiteiten in het verenigingsleven sprong de vonk tussen hen over.

Kort na hun huwelijk betrokken ze een nieuwe boerderij aan de Stouwe en begonnen met een paar koeien, varkens en kippen, zoals dat ging in die jaren. Langzamerhand breidde dat uit en toen bleek dat een van de zoons boer wilde worden, bouwden ze een ligboxenstal en begonnen aan een nieuwe uitdaging erbij: een kaasboerderij. Jan was toen 55 jaar. Jan en Diekie gingen op cursus en maakten zich het nieuwe ambacht eigen. “Het was een leuke tijd,” zegt Diekie, “het was veel werk, maar wel mooi om te doen.” Op zijn 75e vond Jan het goed geweest en stopten ze met het kaasmaken. Twintig jaar geleden bouwden ze een nieuw huis naast de boerderij, waar ze nu nog steeds naar grote tevredenheid wonen. Het echtpaar redt zich - met een beetje hulp - samen nog goed, al wordt het lopen er niet beter op. “Maar we zijn heel tevreden,” zegt Jan, “we hebben weinig tegenslag gehad.”

Jan z’n hobby’s waren paardrijden (vroeger), zingen, puzzelen en puzzelritten. Diekie mag wel graag lezen of een spelletje rummikub spelen. Het paar heeft vier kinderen gekregen, twee jongens en twee meiden, zes kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen, met de zesde op komst.

Wethouder André Schuurman kwam de felicitaties overbrengen namens de gemeente Dalfsen en verder gingen ze met de kinderen eten bij MooiRivier (de plaats waar ze 60 jaar geleden trouwden, toen nog De Vechtstroom geheten). Zaterdag viert de familie nog een feestje in De Wiekelaar.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency