Foto: Herman en Fia Krisman in hun achtertuin

Echtpaar Krisman viert diamanten huwelijk

DALFSEN - Vandaag (maandag) is het precies 60 jaar geleden dat Herman Krisman (86) en Fia Bosch (85) in het huwelijk traden. Traditioneel vierde het stel elk jubileum in bijzijn van familie en vrienden, maar helaas gooit dit jaar corona roet in het eten. Ondanks, of misschien wel dankzij corona staat hun huis aan de Koestraat vol met kaarten en bloemen.

Meneer en mevrouw zijn beide afkomstig uit Hessum. Herman was al in zijn jeugd bevriend met de broer van Fia dus zo lang kennen ze elkaar. Op een dansavond in Vilsteren sprong de vonk echt over en na ruim vijf jaar verkering, stapte het stel in 1960 in het huwelijksbootje. Toen verhuisden ze naar het centrum van Dalfsen en betrokken ze het huis in de Prinsenstraat, gelegen naast fotozaak Cambier. In dit huis werden twee van hun kinderen geboren, de andere twee zagen het levenslicht in het huis aan de Koestraat, daar waar het stel nog altijd met veel plezier woont. Twee zoons en twee dochters kregen ze en ondertussen zijn er 8 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. 

Herman ging toen hij van school af kwam aan de slag bij een smid. Daar deed hij eerst voornamelijk reparaties, maar leerde hij later ook smeden. Na zijn diensttijd werd hij werkzaam bij machinefabriek Feenstra aan de Wilhelminastraat. Hier heeft hij bijna 40 jaar gewerkt tot hij op zijn 60e vervroegd met de VUT ging. 

Fia werkte vanaf haar 11e bij een boer in de huishouding. Die werkzaamheden heeft ze daarna nog op ontelbare andere adressen gedaan. Samen werkten ze in de avonduren en weekenden ook veel bij Van Geenhuizen, nu bekend als het Hof van Dalfsen.      

Na hun werkzame leven bleef het stel actief en nog altijd biedt de tuin achter het huis veel ruimte voor hun hobby’s: vogels, vissen en tuinieren. Hier hopen ze dan ook nog heel lang van te mogen blijven genieten. 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency