Foto: Door het heerlijke weer kon burgemeester het feestelijke paar buiten op veilige afstand feliciteren

Echtpaar Bijl viert 65-jarig huwelijk

NIEUWLEUSEN - Op Tweede Pinksterdag, maandag 1 juni, waren zij één van de eerste jubilerende bruidsparen die weer door burgemeester Erica van Lente bezocht werden. De afgelopen weken feliciteerde zij iedereen enkel door te (beeld)bellen, maar tegelijk met andere versoepelingen kan zij dit gelukkig weer in het echt doen.

Meneer (92) en mevrouw (86) Bijl trouwden op 1 juni 1955 in Rotterdam. Hij werkte daar als onderwijzer. In die tijd was het erg lastig een huis te bemachtigen in die stad, daarom solliciteerde hij en verhuisden zij naar Nunspeet. Samen kregen zij een zoon, Hans, die 3 jaar oud was toen het gezin in 1962 verhuisde naar de Bosch Bruisstraat in Nieuwleusen. Het dorp bestond toen uit slechts een paar straten dus zij hebben bijna het hele dorp gebouwd zien worden. 

Meneer werd (hoofd)onderwijzer op de Zaaier en mevrouw werkte als coupeuse en was lid van de operettevereniging in Dedemsvaart. Het stel woont sinds 4 jaar in de Hulstkampen en hebben het er erg goed. Ze lezen veel en kijken tv. Ook in deze tijd blijven ze gelukkig in contact met hun zoon en andere familie via Facetime, daar is vooral mevrouw erg bedreven in. Maandag was het ondanks de beperkingen toch een feestelijke dag en werden alle bewoners van de Hulstkampen getrakteerd op gebak. 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency