Foto: Tonnie en Julin Schrijver ontvangen een nestkastje van wethouder Ruud van Leeuwen.

Duizend nestkastjes worden rondgebracht in Dalfsen

DALFSEN - Gemeente Dalfsen deelt deze week weer 1.000 gratis nestkastjes uit aan inwoners. Nadat het bericht vorige week woensdag bekend werd, waren binnen 36 uur alle beschikbare nestkastjes aangevraagd.

Maandagmiddag 22 februari reikte wethouder Ruud van Leeuwen het eerste kastje uit aan Tonnie Schrijver en haar vierjarige kleindochter Julin Schrijver. Vanwege de coronamaatregelen wordt het aangevraagde nestkastje dit jaar thuisgebracht. Dat gebeurt deze week en inwoners die niet thuis zijn, vinden het kastje bij terugkomst voor de deur.

Eikenprocessierups

Een nestkastje is niet dé oplossing voor het stijgende aantal eikenprocessierupsen, maar alle beetjes helpen. Het is aangetoond dat koolmezen, pimpelmezen en ook andere vogels, eikenprocessierupsen eten. Door nestkastjes op te hangen in de buurt van eikenbomen worden ze gestimuleerd om deze rupsen op te eten. Om ervoor te zorgen dat de koolmezen eikenprocessierupsen gaan eten, is het advies aan inwoners vanaf eind maart begin april te stoppen met het voeren van vogels. Zo gaan de vogels zelf actief op zoek naar voedsel. Medewerkers van stichting Dalfsen Werkt hebben de vogelkastjes gemaakt. Ze hebben Douglas houten planken gebruikt met een verwachte levensduur van 10 tot 15 jaar.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency