Foto: De deelnemers aan project-Medgidia.

Drie Nieuwjaarsduiken in de gemeente Dalfsen

DALFSEN - Zowel in Nieuwleusen, Dalfsen als Lemelerveld worden weer Nieuwjaarsduiken georganiseerd. In alle gevallen kunnen de deelnemers zich laten sponsoren voor een goed doel.

In Nieuwleusen gaat het om het project-Medgidia. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar gaat het Nieuwleusener echtpaar Dick en Gerrie van Lenthe komende zomer naar Medgidia, een grote stad in het oosten van Roemenië. Opnieuw gaan er zo’n twaalf jongeren uit Nieuwleusen mee. Van 12 t/m 23 juli 2019 hopen ze samen een prachtige VakantieBijbelWeek te organiseren voor kansarme kinderen in dit arme deel van Roemenië.

“Door verhalen uit de Bijbel te vertellen willen we laten zien hoe lief Jezus deze kinderen heeft”, aldus Dick van Lenthe. “En door sport en spel leren we respect en liefde voor elkaar te hebben. Uiteraard verzorgen we de kinderen deze week ook met goed eten. Ons doel is om de kinderen daar een fantastische week te bezorgen vol aandacht, liefde, sport en spel, Bijbelverhalen, goed eten en nog veel meer.”

Maar om deze zomerreis succesvol te laten verlopen is er geld nodig. Niet om de reis te betalen, want dat doen de betrokkenen zelf, maar voor de kinderen en de VakantieBijbelWeek in Medgidia. Daarom vindt op 1 januari opnieuw een nieuwjaarsduik plaats in Nieuwleusen. Iedere inwoner is uitgenodigd om mee te doen of de ‘duikers’ aan te moedigen. Dit alles zoals gebruikelijk onder het genot van een kop chocolademelk of een kom snert. Tegelijk is het ook een mooi moment om elkaar een gelukkig Nieuwjaar te wensen.

Daarnaast kunnen mensen de deelnemers sponsoren om het water in te gaan. Inwoners van Nieuwleusen kunnen elkaar uitdagen om tegen betaling van 10 euro het water in te gaan. Het evenement zal net als voorgaande jaren plaatsvinden in het water bij de hoek van de Bosmansweg en het Vechtland. Inschrijving kan ter plekke van 14.00 tot 14.15 uur. Aansluitend vindt de warming-up zijn plaats en klinkt om 14.30 uur het startsein voor de Nieuwjaarsduik.

Meer informatie over de VakantieBijbelWeek in Medgidia is verkrijgbaar bij Dick en Gerrie van Lenthe, Manuël Hoogers en Egbert Prins.

‘ALS Dalfsen duikt’
Ook in Dalfsen wordt op 1 januari weer een Nieuwjaarsduik georganiseerd, en wel voor de vijfde keer. Net als in voorgaande jaren is de opbrengst voor ALS. Het thema is dan ook ‘ALS Dalfsen duikt’. Het Team Dalfsen organiseert deze activiteit om zo veel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor de strijd tegen de ziekte ALS. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de strijd tegen deze dodelijke spierziekte, waar nog steeds geen afdoend medicijn voor bestaat..

Plaats van handeling is ook nu weer het strandje van de Bellingeweer,waar de groep sportievelingen om 14.00 uur te water gaat. De traditie begon in 2015, toen zo’n dertig mensen deelnemen. Inmiddels is dat aantal aangegroeid tot zo’n honderd durfals, een aantal dat ook dit jaar verwacht wordt.

Henk Borgmeijer fungeert weer als enthousiaste speaker en de warming-up wordt weer verzorgd door Ina Linthorst van  Kontrast Sport & Wellness. En net als vorig jaar is er een beker voor het meest origineel uitgedoste team. Vorig jaar was wethouder Jan Uitslag degene die erin slaagde om met zijn duik veel sponsorgeld op te halen. Dit jaar is Ronald Kamphuis, eigenaar van Jumbo Kamphuis in Dalfsen, de speciale duiker. Zijn klanten en anderen  kunnen hem steunen door hem te sponsoren via NL24RABO0325157979 o.v.v. Ronald’s Nieuwjaarsduik.

Nieuwjaarsduik Lemelerveld
In Lemelerveld organiseren de vrienden van de Sprokkelaars op 1 januari 2019 de zesde editie van de Bakkerij van der Most Nieuwjaarsduik. De duik staat gepland om 14.00 uur in Natuur Zwembad Heidepark en het zwembad is open vanaf 13.00 uur. Na de gedurfde duik is het tijd voor een warme versnapering. De kosten bedragen vijf euro per duikheld en de opbrengst komt dit jaar volledig ten goede aan Contactclown Puk (Rian Boerkamp). Zij organiseert met deze opbrengst een NieuwjaarsFeessie voor jong en oud met een verstandelijke beperking, die in Lemelerveld wonen of werken. Het Feessie wordt gehouden op donderdag 10 januari tussen 14.00 en 16.00 uur in kulturhus De Mozaïek.
 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency