Foto: Deelnemers en vrijwilligers van Sam Sam. Rechtsboven Tom Douwma van Univé.

Drie nieuwe naaimachines voor Sam Sam Dalfsen

DALFSEN - Naaiatelier Sam Sam in Dalfsen kreeg dinsdagmiddag drie gloednieuwe naaimachines uitgereikt.

Goed voor Elkaar-prijs Univé

Henk Kleine van Dinie Kleine Naaimachines & Hobby uit Nieuwleusen kwam de machines brengen, maar ze werden aangeboden door Tom Douwma, zakelijk adviseur Univé in het werkgebied Ommen-Dalfsen. Sam Sam had namelijk de Goed voor Elkaar-prijs gewonnen, van Stichting voor Elkaar van Univé die zich inzet voor goede doelen in de buurt.

“We krijgen veel aanmeldingen en allerlei organisaties kunnen zich aanmelden,” zegt Douwma. “We ondersteunen kleinschalige initiatieven, tot maximaal 1.000 euro.” Dat zijn bij voorkeur projecten waarbij mensen elkaar ontmoeten, waarbij er ruimte is voor persoonlijk contact, dichtbij huis.

Foto: Henk Kleine demonstreert de nieuwe machine.
 

Initiatief VluchtelingenWerk

Naaiatelier SamSam is een initiatief van VluchtelingenWerk Dalfsen en is gevestigd in basisschool De Uitleg aan de Nieuwe Uitleg 2 in Dalfsen. Statushouders kunnen hier op een prettige en zinvolle manier bezig zijn, beter geïntegreerd raken en hun kans op werk vergroten. De producten van Sam Sam worden onder andere verkocht in Wereldwinkel Dalfsen. Het atelier neemt ook (eenvoudige) naaiopdrachten aan (geen kleding). Onlangs hebben de deelnemers bijvoorbeeld stoffen overschoenen gemaakt voor een kindercentrum.

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency