Foto: De voedselpakketten staan klaar om uitgedeeld te worden.

Deelpakket voorziet ruim honderd adressen van een voedselpakket

DALFSEN - Iedere maand deelt Deelpakket Dalfsen voedselpakketten uit aan gezinnen in het dorp Dalfsen die net niet in aanmerking komen voor de Voedselbank. Het gaat inmiddels om ruim honderd minima-adressen en naar verwachting loopt dat aantal in het nieuwe jaar verder op.

Dit initiatief, in 2012 opgestart door een club vrouwen vanuit de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt, wordt nu gedragen door ruim vijftig vrijwilligers uit verschillende kerken uit Dalfsen. De vrijwilligers, afkomstig uit de NGK, RK, PKN en GKv in Dalfsen, kwamen vorige week samen om zich bij te laten praten over de nieuwste ontwikkelingen, zoals de nieuwe privacywetgeving. “We doen natuurlijk erg privacygevoelig werk”, aldus Wim Lubbers. “Daarom moeten alle vrijwilligers weten wat de wetgeving voor hen betekent en hoe we ons als organisatie moeten gedragen op dit punt.” Een medewerker van SAAM Welzijn legde de bezorgers van de pakketten uit wat SAAM kan betekenen voor de doelgroep.

In de dure decembermaand probeert Deelpakket Dalfsen altijd iets extra’s voor haar cliënten te doen. Naast een extra gevulde doos konden de ontvangers van de deelpakketten ook meedoen aan een moment om hapjes te proeven die gemaakt zijn met de ingrediënten uit de doos. “Natuurlijk werd er ook lekker geproefd”, vertelt Ineke Schiphorst. “De recepten zijn bij de dozen gevoegd, zodat mensen deze hapjes in de feestmaand nog eens op tafel te kunnen zetten.”

De pakketten worden bekostigd door de boodschappen die leden van de genoemde kerken eenmaal per maand meebrengen naar de kerk en de collecte-opbrengsten. Daarnaast zijn er een aantal trouwe sponsors uit het lokale bedrijfsleven die voedsel, overgebleven brood en dozen schenken. Omdat het aantal adressen naar verwachting blijft oplopen, zijn meer financiële middelen nodig. Mensen die een gift willen overmaken, kunnen dat doen naar rekeningnummer NL30RABO0313769974. Meer informatie is verkrijgbaar via [email protected].

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency