Foto: Nieuwjaarsduik ALS-team Dalfsen 2023

Dappere inwoners van Dalfsen beginnen 2023 met frisse duik

DALFSEN - Op drie plaatsen in de gemeente Dalfsen begonnen inwoners het jaar 2023 met een frisse duik in het koude water.

Na twee jaar van ‘thuisduiken’ kon het ALS-Team Dalfsen dit jaar weer de traditionele Nieuwjaarsduik in de Vecht organiseren. Ruim honderd deelnemers waagden zich in het water van de Vecht, vanaf het strandje in Bellingeweer.  Speaker Henk Borgmeijer moedigde het publiek aan geld te doneren onder het motto ‘wie niet duikt, dokt’. Medaillehuis Logterman stelde een trofee beschikbaar voor de meest originele duiker of duikteam. Die prijs ging naar Silvo Broeks uit Hoonhorst. Verkleed met een Schotse kilt dook hij in het water.

Nieuwleusen

In Nieuwleusen sprongen dappere deelnemers aan de Nieuwjaarsduik van de Roemenië-werkgroep Medgidia  in de vijver aan het Vechtland. De opbrengst is bestemd voor de kinderen in Medgidia en omgeving. Daar geeft de Nieuwleusense Sandra Pasman hen met veel enthousiasme iedere dag aandacht en liefde.

Lemelerveld

Lemelerveld begon het nieuwe jaar spetterend tijdens de Bakkerij van der Most Nieuwjaarsduik. Dat gebeurde in natuurzwembad Heidepark. Deze duik werd voor het achtste jaar georganiseerd op initiatief van Bakkerij van der Most en de Vrienden van de Sprokkelaars. De opbrengsten komen dit jaar ten goede aan Natuurlijk Heidepark. Er is de laatste jaren door de vele vrijwilligers iets prachtigs ontwikkeld aan het Zwembadlaantje.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency