Foto: Flash Nieuwleusen Dames 1

Dames Flash Nieuwleusen vergroot afstand tot Volco Ommen

NIEUWLEUSEN - Zaterdag stond de derby van seizoenshelft 2 op het programma. Extra spannend, omdat Flash Nieuwleusen vooraf op een tweede plaats stond met 46 punten en De Vrienden/Volco Ommen op een derde plaats met 42 punten.

Almar Meijerink verving coach Henk van Lenthe. Op de middenpositie verving Maxine Pieters Sabine van den Berg. De eerste set begon met de volgende opstelling: Passer-lopers: Mireille Huzen en Manouk Schoemaker, Middens: Manon van Blanken en Suzan Vasse, Diagonaal: Maaike van Dijk en Spelverdeler: Eva Rosa Fieten Libero: Korien Hovenga.

Eerste set

In de eerste set lag er veel servicedruk bij de tegenstander, waarop Flash Nieuwleusen geen antwoord had. De zenuwen leken een grote rol te spelen, waardoor Flash Nieuwleusen slordige fouten maakte. Volco Ommen won met 25-14 en vrij spel.

Tweede set

In de tweede set bleef het team hetzelfde. Flash Nieuwleusen begon goed door de lange servicereeks van Manon van Blanken, waardoor het team met 0-10 voorstond. Ook leverde het team veel aanvalsdruk vanuit de verschillende posities. Volco Ommen leek er in deze set geen vertrouwen in te hebben. Het werd 11-25.

Derde set

Aan het begin van de derde set moest Flash Nieuwleusen wennen aan de kant waar zij de eerste set verloren hadden. Dit werd door lange serviceseries opgelost. Ze speelden rally’s van zeker twee minuten. Flash Nieuwleusen pakte hierin de meeste punten en won met 19-25.

Vierde set

‘De laatste set winnen en de winst was binnen.’ Zo mocht echter (nog) niet gedacht worden door coach Almar Meijerink. De focus moest liggen op het eigen spel. Ook moest het geluid vanaf de kant het verschil maken. Dit ging tot halverwege de set erg goed. Volco Ommen kwam alleen terug, mede door de lastige services van Inge van Keulen en Vera Jansen. Het was een zenuwslopend eind, waarin Volco Ommen de gelukkige winnaar van de set werd met 25-23.

Vijfde set

Een vijfsetter: geen verassing voor beide partijen. De vorige competitiewedstrijd en de bekerwedstrijd eindigde in vijfsetters. Volgens de riedel om en om zou Flash Nieuwleusen dit keer weer de winnaar moeten worden.
De spelers van Flash Nieuwleusen kregen mee om meteen te beginnen, omdat de vijfde set zo voorbij is. Dit werd afwisselend gedaan. Het ene moment maakte Flash Nieuwleusen een aantal punten achter elkaar en vervolgens was Volco Ommen de partij die dat deed. Mede door rustig en slim spel vanuit de verschillende posities, trok Flash Nieuwleusen aan het langste eind, het werd 11-15. Een derby én hoe! Er waren bijna meer uitsupporters dan thuissupporters aanwezig.

Volgende wedstrijd

Volgende week speelt Flash Nieuwleusen in thuisarena De Spil tegen L.V.C. Lemmer om 16.00 uur. Support is zeer belangrijk gebleken in de wedstrijd tegen Volco. Iedereen is dus van harte welkom.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency