Dalfsen krijgt behoorlijk pak slaag van Germanicus

DALFSEN – In Coevorden speelde SV Dalfsen een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Germanicus. Voorafgaande aan de wedstrijd was er een minuut stilte vanwege het overlijden van een betrokken sponsor.

Dalfsen begon niet onaardig aan de wedstrijd en in een hoog tempo werd door beide teams het spel gemaakt. Dit leverde in de twaalfde minuut een strafschop op voor Dalfsen maar de bal werd door Koen Sloot te zacht ingeschoten en gekeerd door de keeper van Coevorden. Er volgde een rommelige fase waarin Dalfsen toch de leiding nam, met een droog strak schot scoorde Erik Koedijk de 0-1 in de 36e minuut. Waar Dalfsen dacht met een kleine voorspong de rust in te gaan dacht Coevorden hier toch duidelijk anders over en wist in de 40e en 43e minuut nog twee keer te scoren.

Rode kaart

Direct na rust was het weer raak voor Germanicus en keek Dalfsen tegen een 3-1 achterstand aan. Maar Dalfsen toonde veerkracht en wist even later de 3-2 te scoren, een enigszins gelukkige goal van Luc van der Vegt. De thuisclub liet Dalfsen het spel maken en kwam er met scherpe counters keer op keer uit en Dalfsen had hier geen antwoord op. Zeker toen Stefan Jansen of Lorkeers er nog af moest met een rode kaart liep de score behoorlijk op. Uiteindelijk stond er een stand van 7-2 op het scorebord en is er werk aan de winkel voor het team om het goede gevoel van voor de winterstop weer terug te krijgen. Komende zondag speelt Dalfsen om 14.00 uur een thuiswedstrijd tegen Gomos uit Norg.