Foto: het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck.

d’Ommerdieck verliest van Amicitia

NIEUWLEUSEN - In de eerste wedstrijd in 2020 speelde het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck tegen koploper Amicitia 5 uit Vriezenveen.

De Nieuwleusenaren verloren met 10-21. d’Ommerdieck begon in de basis opstelling, aanval: Gerja Eykenaar, Nienke Rijkeboer, Martin Alteveer en Jasper Ekkelenkamp. In de verdediging: Esther van Dijken, Astrid Aalbers, Robert en Jasper Batterink.

d’Ommerdieck begon spetterend: na 8 seconden schoot Gerja Eykenaar raak. Tot de rust gingen beide ploegen gelijk op en de ruststand was 8-9.

In de tweede helft kwam Stefan van Veldhuizen in het veld voor Martin Alteveer. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd, want 8 minuten lang werd er niet gescoord. Daarna kreeg d’Ommerdieck het heel erg moeilijk met de zuiver schietende heren van Amicitia: de stand was 9-17. Martin Alteveer kwam weer in het veld, hij verving Jasper Batterink. Maar d’Ommerdieck had pech, de ballen rolden weer uit de korf. Na 9-21 bracht Astrid Aalbers in de laatste minuut de stand op 10-21.

Doelpuntenmakers: Gerja Eykenaar 2x, Astrid Aalbers 2x, Jasper Ekkelenkamp 2x, Jasper Batterink 2x en Nienke Rijkeboer.

Zaterdag 18 januari speelt d’Ommerdieck thuis in de Spil tegen Dindoa 7 uit Ermelo. Aanvang 14.45 uur.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency