Foto: het eerste team van d'Ommerdieck.

D’Ommerdieck mist zuiverheid tegen Pesse

NIEUWLEUSEN - De korfballers van d’Ommerdieck speelden zaterdag tegen NIEK uit Pesse, in sporthal De Marsse in Ruinen. Pesse won met 13-8.

Voor NIEK was het de eerste zaalcompetitiewedstrijd. In het begin waren de beide teams nog wel aan elkaar gewaagd. Jasper Ekkelenkamp maakte na 8 minuten het eerste doelpunt, daarna kwam NIEK op schot en liep uit tot 4-1. Maar d’Ommerdieck kwam terug en de ruststand was 5-4. Ook in de tweede helft gaf NIEK veel druk bij het verdedigen, waardoor het d’Ommerdieck niet lukte om zuiver te schieten. Jasper Batterink bleef met zijn tegenstander duelleren, waarbij de beide spelers gelijkwaardig aan elkaar waren.

Na rust

Na 6-4 kwam er meer rust bij d’Ommerdieck en maakte het team de kansen af tot de gelijkmaker 7-7. Daarna kreeg NIEK meer ruimte: 12-7. Jasper Batterink schoot  nog een keer raak, 12-8. De eindstand was 13-8.

Doelpuntenmakers

Jasper Ekkelenkamp 4x, Agnes Compagner 2x, Merle Wetering en Jasper Batterink beiden 1x.

Volgende wedstrijd

Zaterdag 2 december speelt d’Ommerdieck thuis in sporthal De Spil om 13.25 uur, tegen koploper Sparta 5 uit Zwolle.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency