Foto: Flash Nieuwleusen DS1.

Verlies voor Flash Nieuwleusen bij streekderby

NIEUWLEUSEN - Dames 1 van volleybalvereniging Flash Nieuwleusen speelde zaterdag de streekderby tegen Volco Ommen D1. Het werd 3-1 voor Ommen.

Eerste set

De laatste wedstrijden tussen Flash en Volco waren altijd spannende potjes. De eerste set ging gelijk op en was de strijdlust tussen beide teams aanwezig. Flash kwam halverwege de set op een voorsprong van drie punten. Door een aantal dubieuze beslissingen van de scheidsrechters en fouten aan de kant van Flash, maakte Volco zes punten op rij, waarna zij doorstoomden en de eerste set binnenhaalden met een stand van 25-19.

Tweede set

De tweede set startten de dames van Flash met een achterstand van 3-0. Al snel werkten ze deze achterstand weg en deed Flash weer mee in de set, al kwam ze niet in haar eigen spel. Coach Gerjan maakte gebruik van zijn beperkte wisselmogelijkheden, maar de dames van Flash tikten hun niveau niet aan. De set eindigde met 25 punten voor Volco en 22 voor Flash.

Derde set

De beslissende derde set. De knop moest om voor de Flash en dat gebeurde ook. De gehele set hadden de dames van Flash een voorsprong van ruim drie punten. Tot ze slordig gingen spelen en de stand 21 gelijk werd. Volco kwam zelfs op een voorsprong, 23-22. Maar uiteindelijk sloeg Lisa het team naar setwinst.

Vierde set

De vierde set begon Flash direct niet goed en kwam al snel op een achterstand van zes punten. Ze vochten hard voor de punten, maar het lukte Flash niet om het gewenste niveau te halen. Deze set ging dan ook naar Volco met een stand van 25-15. Maar 1 puntje voor Nieuwleusen.

Volgende wedstrijd

Zaterdag 2 december speelt Flash dames 1 om 17:00 uur in Zwolle tegen VC Zwolle D3.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency