Foto: de overhandiging van de cheque tijdens een online bijeenkomst.

Cheque voor Jeugdfonds Sport & Cultuur van Rotary club

VECHTDAL - REGIO - Rotary Ommen-Dedemsvaart heeft een cheque van 3.000 euro overhandigd aan Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel. Dat gebeurde tijdens de wekelijks online bijeenkomst van Rotary Ommen – Dedemsvaart aan Robert Bonsink en Hans Kraaijenhof, beiden bestuurslid van het Jeugdfonds.

“We zijn ontzettend blij met dit bedrag”, zegt Robert Bonsink namens het Jeugdfonds. “Want helaas is onze stichting nog broodnodig. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. We weten allemaal dat het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. Ze maken nieuwe vrienden, doen vaardigheden op, hebben plezier en krijgen meer zelfvertrouwen. Met dit bedrag kunnen minimaal twaalf kinderen weer een jaar lang sporten”.  

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Rotaryclub

De Rotaryclub is eveneens enthousiast over deze actie. “Onze club organiseert met regelmaat acties ten bate van het goede doel”, licht Erik Vogt toe. “Zo verkopen we jaarlijks in november en december wijn aan ons netwerk. Voor deze actie kiezen we jaarlijks een goed doel dat een link heeft met onze eigen regio. Dit jaar hebben we dus gekozen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Met het Jeugdfonds is afgesproken dat de bijdrage ten goede komt aan projecten en deelnemers in onze eigen regio, dus dan praten we over het gebied Dalfsen, Nieuwleusen, Dedemsvaart en Ommen. Het aantal aanvragen bij het fonds zal door corona alleen maar toenemen. Dus dan is het mooi dat wij hier een positieve bijdrage aan kunnen leveren”.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency